U prodaji je novi album Leonarda Cohena "You Want It Darker"!

db

Legendarni glazbenik Leonard Cohen danas je objavio dugoiščekivani album”You Want It Darker”. “You Want It Darker” je ujedno i najavni singl ovog četrnaestog studijskog albuma legendarnog, osamdesetdvogodišnjeg glazbenika, a producent je njegov sin, Adam Cohen. Ovo je još jedan Cohenov doprinos suvremenoj glazbi čime nas još jednom zadivio i fanove i kritičare. Svi se slažu da je ovo još jedan od sjajnih uradaka velikog glazbenika.

“Ono što je uistinu izvanredno kod Cohena nije to što još uvijek stvara albume, nego to što su oni još uvijek bogati, duboki i moćni kao i prije”, UK Telegraph, 5 zvjezdica.

Na promociji albuma u Los Angelesu, Leonard Cohen je među ostalim izjavio: “Nedavno sam rekao da sam spreman umrijeti i mislim da sam pretjerivao. Treba malo dramatizirati s vremena na vrijeme. Planiram živjeti zauvijek.”, a od gostiju u dvorani se također oprostio optimističnim riječima: “Hvala vam što ste ustali kada sam ušao u dvoranu. Nadam se da ćemo ovo ponoviti. Mislim ostati tu do svojih 120.”.

Prvi singl se primjerice bavi neustrašivim istraživanjem religioznog uma. Cohen je ovaj hipnotički groove stvorio s Gideonom Zelermayerom i Shaar Hashomayim Synagogue zborom čiji glasovi prizivaju zvuk iz Cohenove mladosti. Pjesma je oduševilai poznatog DJ-a Paula Kalkbrennera koji je napravio također sjajan remix:

najčitanije