Tom Jones sredinom srpnja nastupa u Opatiji

Tom Jones, šarmer svjetskog glasa, autor megahita “Sex Bomb”, 18. srpnja 2022., nastupit će na Ljetnoj pozornici u Opatiji. Jones je u Hrvatskoj trebao nastupiti u ljeto 2020.godine no koncert će odgođen zbog stanja vezanog uz pandemiju.

 

Velški glazbenik, koji ove godine slavi 80. rođendan prvi put dolazi u Opatiju, a na Ljetnoj pozornici nastupit će 18. srpnja 2020. godine

 

Tom Jones u karijeri je objavio 41 studijski album, a uz to ima 20 video albuma, pet live i 16 kompilacija. Glazbene kritičare posebno su oduševili, što produkcijski, što izvedbom, posljednja tri što je samo potvrda da s pravom nosi titulu jednog od najpopularnijih izvođača u povijesti glazbe. Tomov album iz 1999. godine “Reload”, na kojemu su hitovi “Sex Bomb” i “Mama Told Me Not to Come”, najprodavaniji je u njegovoj karijeri, a na prvom mjestu britanskih top lista prodaje bio je dvije godine.

 

Tom Jones je jedan od rijetkih izvođača koji je i nakon toliko godina na sceni u samom vrhu glazbene industrije. Upravo zbog doprinosa umjetnosti te promociji Velike Britanije u svijetu, kraljica Elizabeta II. ga je 2006. godine imenovala vitezom i dodijelila mu titulu Sir, a 2012. nastupio je i na njenom Dijamantnom jubileju u Buckinghamskoj palači. U svojoj impresivnoj karijeri dobio je mnoga priznanja; BRIT Award za doprinos glazbi, Silver Clef za životno djelo, Hitmaker nagradu od američke Kuće Slavnih te prestižnu Music Industry Trust Award.

 

 

Velški glazbenik na sceni je više od 50 godina, a u Hrvatskoj je posljednji put nastupio 2019. u Dubrovniku te 2017. u pulskoj Areni.

 

Ulaznice će biti u prodaji od 1. travnja 2022. na blagajni Ljetne pozornice te u sustavu Eventima.

najčitanije