Tom Chaplin, frontmen skupine Keane, objavio debitantski solo album!

db

Novim izdanjem Tom Chaplin prvi je put zakoračio van jednog od najvećih britanskih bendova u posljednjem desetljeću. Album “The Wave” donosi 11 pjesama u standardnoj verziji, odnosno dodatnih pet bonus traka u deluxe izdanju. Pjesme s izdanja pisao je Tom, a snimane su u Pasadeni, Kaliforniji te Londonu, gdje se za produkciju pobrinuo Matt Hales (Leona Lewis, Jason Mraz, Christina Perri, Paloma Faith, Disclosure…).
Chaplin je prije same objave iščekivanog solo albuma objavio pjesme “Hardened Heart”, “Quicksand”, “Hold On To Our Love” te “Still Waiting”. Pjesme “Hardened Heart” i “Quicksand” dobile su i prateće videospotove, dok su za pjesme “Hold On To Our Love” i “Still Waiting” dostupni video materijali u akustičnoj verziji.

Za videospot pjesme “Quicksand” Tom je udružio snage s redateljem Mikeom Baldwinom, koji se na isti osvrnuo riječima; “Tom je želio da priča bude bazirana na djetetu, a ja smatram da smo time savršeno uhvatili bit priče.” S druge strane Tom o spomenutom videu kaže; “Želio sam da bude intimno, da ima filmsku jačinu, i veliko srce. Volim klasike iz 80-ih u kojima su djeca glavni protagonisti, kao ET, Stand By Me, Goonies, a ti filmovi najviše su utjecali i na stvaranje ovog videa.”
Prije same objave albuma, 900 super-fanova organiziralo je #TheWave full album listening partije u 50 zemalja diljem svijeta, a malo je reći da su albumom bili oduševljeni.

najčitanije