Tko ima Grammy kipić na polici?

db

Adele je velika pobjednica 59-te dodjele Grammyja gdje je ušla u povijest jer je drugi put uspjela osvojiti sve tri najvažnije nagrade, one za album, snimku i pjesmu godine, u iznenađujućoj pobjedi nad Beyonce.
Adele je osvojila Grammy u svim kategorijama u kojima je bila nominirana – njih pet, uključujući onaj za povratnički album 25 i singl Hello. Beyonce, koja je na dodjelu stigla s devet vodećih nominacija za svoj album Lemonade, osvojila je samo dva Grammyja.

“Moja kraljica i moj uzor je Queen B. Divim ti se”, rekla je je Adele Beyonce primajući svoje nagrade. “Lemonade je grandiozan album”, dodala je. O Beyonce i Adele najviše se pričalo tijekom večeri koju su obilježile političke izjave i emotivna posveta preminuloj britanskoj pop zvijezdi Georgeu Michaelu te uspomena na funk pionira Princea.
Beyonce je otpjevala balade Love Drought i Sandcastles s albuma Lemonade. Trenutak kasnije Adele je prekinula izvedbu nakon šeprtljavog početka posvete Georgeu Michaelu.
David Bowie dobio 5 Grammyja

“Žao mi je. Znam da ovo ide uživo na TV-u” rekla je, te zaustavila svoju izvedbu Michaelove balade Fastlove i zatražila da se ponovno počne. “Ne smijem ovo zabrljati, ovo je za njega, gore”, rekla je. Adele (28) i Beyonce (35) jedine su koje su imale nominacije za sva tri najvažnija Grammyja – za album, singl i ploču godine.
Chance the Rapper proglašen je najboljim novim izvođačem, a One Pilots osvojili su Grammy za najbolji pop duo/grupnu izvedbu, za izvedbu Stressed Out. Veliki pobjednik Grammyja je i David Bowie, koji je osvojio svih pet nominacija za svoj posljednji album Blackstar, uključujući onaj za najbolju rock pjesmu.

najčitanije