Sve je spremno za koncerte Imagine Dragonsa u Puli

Imagine Dragons New Date 1920 X1080 2

Imagine Dragons, jedan od najtraženijih bendova današnjice, večeras će održati prvi koncert u pulskoj Areni u sklopu Mercury World svjetske turneje. Pula je jedini grad u široj regiji i najmanji grad i venue u kojem će se Imagine Dragons zaustaviti u sklopu europskog dijela turneje.  Zbog velikog interesa javnosti, dodan je još jedan datum, tako da će jedan koncert održati i 9. kolovoza. Ulaznice za oba koncerta su rasprodana.

 

Koncerti u Puli dio su Mercury World svjetske turneje koja slavi izlazak njihovog dugo iščekivanog albuma “Mercury — Acts 1 & 2” i koja je krenula u veljači 2022.godine.

 

Ovaj kvartet iz Las Vegasa s dijamantnim Grammy certifikatom redefinirao je rock zvuk u 21. stoljeću puneći stadione i stvarajući himne koje obaraju rekorde. Poznati po hitovima  “Radioactive”, “Believer” , “Demons” i “Thunder” i zapaljivim nastupima uživo, vrtoglavi uspon Imagine Dragonsa prate i nevjerojatne statistike;  66 milijuna albuma, 55 milijuna digitalnih pjesama i 110 milijardi streamova. Od svog pojavljivanja u 2009. Imagine Dragons su imali pet uzastopnih albuma među prvih deset na Billboardovoj Top 200 ljestvici albuma; “Night Visions”, “Smoke + Mirrors”, “Evolve”, “Origins” i “Mercury – Act 1”.

 

Uz rasprodane koncerte i dominaciju na top listama Imagine Dragons njihovu glazba može se čuti i u blockbusterima poput “The Murder on The Orient Expres” i “Wonder Woman”, kao i u Netflixofoj hit seriji “Arcane”. Surađivali su sa svima, od Kendricka Lamara, Lil Waynea i Wiza Khalife do Aviciija i filmskog skladatelja Hansa Zimmera.

 

Publiku će kao predgrupa zagrijati njujorški indie pop sastav AJR kojeg čine braća Adam, Jack i Ryan Metzger, po čijim je početnim slovima imena bend i dobio ime. Njihov glazbeni stil opisuje se kao “indie pop” u kojem kombiniraju elemente popa, rocka, elektronike i dubstepa. Nastupati su počeli na ulicama New Yorka, svirajući pjesme bendova kao što su Fun, Vampire Weekend i Beach Boys. Jedna od njihovih autorskih pjesama zapela je za uho australskoj pop pjevačici Siji, čiji je menadžer spojio bend s bivšim predsjednikom Columbije Steveom Greenbergom. Greenberg je postao menadžer AJR-a, a 2013. trio je objavio svoj debitantski singl “I’m Ready”. Nakon toga njihova karijera kreće strahovito uzlaznom putanjom.

najčitanije