Splitska grupa Rokolomotiva objavila novi singl "Tama"

sisakportal-hr

271020211635293379.jpeg

“Tama” je novi, treći singl s albuma „Rudijev blef“, prvijenca splitske alter-pop grupe Rokolomotiva, izdanog prošlog ljeta za diskografsku kuću Dallas Records.

Glazbu i stihove za pjesmu „Tama“ napisao je kantautor Stipe Vidić, ujedno pjevač i gitarist benda. Osim njega, standardnu postavu benda čine Ivan Perić na gitari, Rudolf Vučemilović na basu te Ivan Fistanić na bubnjevima.

Već prvim singlom „Omara Beach“, ljetnom pop pjesmom s beatlesovskim harmonijama i R.E.M.-ovskom atmosferom, Rokolomotiva je osvojila etere hrvatskih radijskih postaja, dok su drugi single „Marginalci“ i najnoviji, „Tama“, potvrdili da je ovdje riječ o novom, specifičnom zvuku koji na šarmantan i pomalo melankoličan način povezuje alternativni rock i mediteranski pop te snažnu autorsku poetiku.

Rokolomotiva iza sebe ima dug garažni staž i mnogo živih nastupa među kojima se ističu svirka u emisiji “Demobox” Hrvatskog radija Split, lanjski nastup na Festivalu Lastovo – otok glazbe te koncert u klubu “Lazareti” u Dubrovniku.