"Ruswaj" koncertom slavi preko 20 godina postojanja

Rusway Banner

Koncertom u Domu INA rafinerije nafte Sisak, u nedjelju 18. veljače u 19 sati, Ruswaj obilježava više od 20 godina postojanja.

 

Ruswaj je bend koji iza sebe ima nekoliko stotina nastupa, a veliki dio njihovog djelovanja obilježila je suradnja s hrvatskim autorom Miroslavom Rusom,  koji iza sebe ima suradnju s najvećim imenima hrvatske estrade te je autor nekih od najvećih hrvatskih hitova.

 

U svom djelovanju, na pozornici su bili uz velika imena hrvatske estrade, a sisačka publika možda najbolje pamti koncerte koje je Ruswaj organizirao sa sisačkom klapom Kolapjani koji su uvijek bili izvrsno posjećeni i prihvaćeni.

 

Od 2017. godine se povremeno okušavaju i u autorskom radu, a neke od autorskih skladbi će izvesti i na koncertu 18. veljače 2024.

 

Više o koncertu nam je rekao frontmen Ruswaj-a, Marko Nedug:

„Odlučili smo da želimo svojoj publici prirediti jedan dan za nas. Dan gdje ćemo zaboraviti svakodnevicu i jednostavno se opustiti i prepustiti dobroj glazbi. Pripremili smo zanimljiv repertoar sastavljen od vlastitih pjesama i pjesama autora koji su utjecali na nas kao glazbenike. Repertoar je poprilično izazovan, ali smo ga pripremali s velikim užitkom. Siguran sam da će i publika uživati u izvedbama pjesama koje se rijetko mogu čuti u živo, a još rjeđe u aranžmanima kakve smo pripremili.”

 

Na pozornici će im se pridružiti prijatelji: Kolapjani, Složna braća i Mladen Kosovec s kojima će izvesti jedan dio programa, a cijelu proslavu pojačat će djevojkama iz TNT Vocal Force koje inače gledamo u ulozi glavnih vokala u reggae bandu One Dread.

 

Sve ovo ne bi bilo moguće organizirati bez pomoći brojnih sponzora i medijskih pokrovitelja kojima se Rusway i ovim putem zahvaljuje.

 

Ulaznice po cijeni od 10€ u prodaji su u Knjižari i papirnici AMK u Sisku.