Rufus Wainwright započeo svjetsku turneju

sisakportal-hr

271020211635294598.jpeg

Rufus Wainwright službeno je otvorio svjetsku turneju, 4. ožujka koncertom u Dublinu, kojom promovira upravo obljavljen album najvećih hitova
”Vibrate: the Best Of Rufus Wainwright” (Universal Music Hrvatska).

Tijekom ožujka i travnja Rufus će održati koncerte u 26 država, među kojima se nalazi i Hrvatska.

Nastup kojim će predstaviti najuspješnije pjesme iz svoje dosadašnje karijere zakazan je za 02. travnja, u Lisinskom!

Rufus Wainwright nesumnjivo je postao jednim od najboljih i najcjenjenijih glazbenika svoje generacije. Tijekom svoje karijere do sada je objavio 7 studijskih i 2 live albuma, među kojima je i „Rufus Does Judy At Carnegie Hall“, koji je bio nominiran za Grammy.

Do sada je surađivao i s nizom različitih glazbenika te je nedavno zajedno s Robbiem Williamsom napisao i otpjevao pjesmu „Swing Both Ways“, koja je objavljena na istoimenom Robbievom albumu.
Surađivao je i sPet Shop Boys, Shirley Bassey, Eltonom Johnom, Davidom Byrneom, Joni Mitchell, Robertom Wilsonom, Markom Ronsonom…
Godine 2009. premijerno je prikazana i njegova prva opera, „Prima Donna“, a Wainwright trenutno radi na svojoj drugoj operi.

Naravno, Rufus Wainwright hvaljen je i po svojim izvrsnim nastupima uživo u što se hrvatska publika još jednom ima priliku uvjeriti!

„Vibrate: The Best of“ Rufusa Wainwrighta, uključuje izabrane pjesme koje su definirale jednog od ponajboljih inovativnih i talentiranih glazbenika današnjice.
Među 18 pjesama standardnog izdanja svoje mjesto su našli dobro poznati naslovi „Going to A Town“, „Hallelujah“, „The Art Teacher“, „Cigarettes and Chocolate Milk“, te potpuno nova pjesma „Me and Liza“, koju je napisao zajedno s Guyom Chambersom.

Ulaznice su u prodaji na svim prodajnim mjestima sustava Eventim, na blagajni KD Vatroslava Lisinskog, Dallas Music Shopovima te online na www.eventim.hr i www.ulaznice.hr.

Cijene ulaznica su: 190,00 kn, 230,00 kn, 260,00 kn i 310,00 (vip).

Fotografija: Tina Tyrell