Povodom 20 godina DUBIOZA KOLEKTIV donosi svoje kultne albume „Firma Ilegal“ i „5 do 12“ po prvi put na vinilu!

Dk Promophoto Press Landscape Hi Res Photo By Goran Lizdek

U veselom proslavljanju 20 godina rada Dubioza Kolektiva, po prvi put će predstaviti svoja dva prekretnička albuma na vinilu! Od danas u prodaji će se, u izdanju Menarta, naći dva kultna izdanja koja su pokrenula Dubiozinu lavinu – „Firma Ilegal“ i „5 do 12“!

Ova glazbena poslastica samo je početak, jer uskoro planiraju objaviti i ostale albume u ovoj rođendanskoj vinilnoj kolekciji.

 

„’Firma ilegal’ i ‘5 do 12’ su prvi albumi koje smo izdali na našem jeziku. Ako volite Dubioza Kolektiv, a niste fejzbukaš, instagramdžija, tiktoker, youtuber, spotifajdžija niti dizeraš, nego ste nekim slučajem gramofondžija, našiljite svoje gramofonske iglice, jer su prva dva vinila odštampana, a ostali stižu, uskoro“ – izjavila je Dubioza povodom svojih prvih vinilnih izdanja.

 

 

„Firma Ilegal“, kronološki gledano, treći je studijski Dubiozin album, originalno objavljen 2008. godine. Od ukupno 8 pjesama, izdvojili su se singlovi „Svi u štrajk“ i „Šuti i trpi“, a kao gosti u dvije prilike pridružili su im se Frenkie (u pjesmi „Dosta“) i Gino Banana iz Kultur Shocka (u pjesmi „Stav). Najveći hitovi ipak sa ovog albuma, su pjesme koje su vremenom postali klasici – „Blam“ i „Vlast i policija“.

Svega dvije godine kasnije, otkucalo je „5 do 12“, i u tom trenu Dubioza je bila na putu da postane najveći nezavisni bend regije. Da tamo i stigne, pobrinule su se pjesme koje spadaju među najpopularnije regionalne singlove posljednjeg desetljeća – „Vidi, vidi, vidi“ (gdje se kao gost pridružio Saša Lošić), „Kokuz“ i, naravno, „Walter“. Ovaj album direktno je lansirao grupu u headline slotove najvećih pozornica regije i pokrenuo internacionalnu karijeru kakvu nije imao niti jedan izvođač s ovih prostora.

 

Oba izdanja, kao i uostalom cjelokupna njihova diskografija, dostupni su za besplatan download na službenoj web stranici benda. Tada su, u vrijeme objava istih, upravo to bili prekretnički diskografski potezi koji su osigurali da fanovi najbrže dođu do Dubiozine muzike.

 

Za navršena dva desetljeća rada, kako bi proslavili ovu okruglu brojku živciranja ministara, naših poslanika grupa donosi serijal limitiranih vinila svih svojih albuma.

„Firma Ilegal“ i „5 do 12“ dostupni su za prodaju preko Menartovog web shopa .

 

Sljedeća Dubiozina izdanja stižu u nadolazećim mjesecima!

 

FOTO: Goran Lizdek

najčitanije