Povijest bolesti

sisakportal-hr

261020211635287418.jpeg

Osiječki punkeri Debeli Precjednik / Fat Prezident, koji ove godine slave 20-godišnjicu benda, su 25. septembra 2014 u suradnji sa nezavisnim izdavačem Moonlee Records izdali svoj novi EP dvoumnog naslova “Povijest bolesti”.

Debeli Precjednik / Fat Prezident su u 20 godina postojanja izborili kultni status i opravdano važe za jedan najutijecajnijih punkrock/hardcore bendova sa Balkana, što potvrđuje i novi EP “Povijest bolesti”. Četiri nove pjesme nastavljaju tamo gdje se završio zadnji album “Bruto Slavo / VBK” (Moonlee Records, 2012) – energičan i nabrijan melodični hardcore/punkrock na najbolji mogući način. 4 nove pjesme i 4 nova punkrock hita. Sve u svemu, Debeli Precjednik / Fat Prezident su bend, koji se bez problema može postaviti rame uz rame bendovima poput Propagandhi, Descendents, Strung Out, Rise Against, Good Riddance, Satanic Surfers, Poison Idea ili SNFU.
Ako ste slučano propustili – pogledajte video za njihovu novu pjesmu »Niste za nas«.

EP “Povijest bolesti” je izašao izključivo u download formatu, koji je dostupan za free download putem Bandcamp platforme, gdje ima svaki fan muzike mogućnost, da sam odredi cijenu i time podrži bend i izdavača.

Ali Moonlee Records i Debeli Precjednik / Fat Prezident su se ovog puta odlučili napraviti još jedan korak više. Iako je “Povijest bolesti” EP izašao kao besplatan download, uz vašu pomoč možda izađe i u fizičkom formatu – kao 7” vinil. Ako uspijemo putem Moonlee Records i Debeli Precjednik Bandcamp platforme (gdje koristite »name-your-price« opciju) skupiti dovoljno sredstava, odštampati ćemo 500 komada “Povijest bolesti” 7”.

Ideja je jednostavna:
–> Ako uspjemo skupiti 1200 € putem Bandcampa, Moonlee Records će odštampati 500 komada “Povijest bolesti” 7″ EP
–> Svima koji doniraju 5 € ili više, ćemo automatski poslati 7” kad bude spreman (poštarina uključena)
–> Za što veću transparentnost ćemo jednom tjedna objaviti prikupljeni iznos
–> A što ako akcija ne uspije i ne skupimo dovoljno? Žalibog, ali ništa strašno – svejedno ste direktno podržali bend i izdavača u njihovom radu (»Matti je žedan«).
–> Ali vjerujemo, da zajedno možemo uspjeti!

najčitanije