Pjesme kao da se same pišu!

db

261020211635206792.jpeg

Bob Dylan dao je uvid u proces svoga kantautorstva, osudio je smrt Georgea Floyda i u rijetkom intervjuu objavljenom u petak, rekao da bi želio da je napisao baladu koju potpisuju Rolling Stonesi, “Angie”.

Dylanov opširni razgovor u New York Timesu njegov je prvi intervju od 2017. godine, a dolazi tjedan dana uoči izlaska njegovog novog albuma, prvog u osam godina.

No čovjek koji se smatra jednim od najutjecajnijih kantautora u svijetu, otkrio je što motivira njegovu kreativnost i značenja u pozadini novih pjesama koje su prepune popkulturnih referenci iz posljednjih pet desetljeća.

“Rough and Rowdy Ways” će biti objavljen 19. lipnja.

Dylan (79) objavio je tri singla ranije ove godine, uključujući i 17-minutnu pjesmu, “Murder Most Foul”, inspiriranu ubojstvom američkog predsjednika Johna F. Kennedyja 1963. godine.

Dylan je rekao da pjesme dolaze iz tijeka svijesti. “Većina mojih recentnih pjesama je takva. Stihovi su stvarni, opipljivi, nisu metafore. Doima se da pjesme same sebe poznaju i da znaju da ih mogu otpjevati, vokalno i ritmički. Na neki način se same pišu i računaju na mene da ih pjevam”, rekao je američkom povjesničaru Douglasu Brinkleyju u intervjuu.

Osvrnvši se na smrt crnca Georgea Floyda kojemu je bijeli američki policajac klečao na vratu u svibnju, Dylan je rekao da mu se “beskrajno smučilo što je vidio da je George tako mučen do smrti. Bilo je više nego ružno. Nadajmo se da će pravda doći brzo za Floydovu obitelj i za naciju.”

Dylan je otkrio da je uživao raditi s Eaglesima i Rolling Stonesima, koji su samo neke od kulturnih referenci na njegovo novom albumu.

Kad je upitan koju bi pjesmu od Stonesa volio da je napisao, odgovorio je, “možda ‘Angie’, ‘Ventilator Blues’ i što još, da vidim. Oh, da, ‘Wild Horses’.”

najčitanije