Opet je kiša. Pogledajte!

db

U vrijeme kad kiša diktira dane, Elemental predstavlja spot i pjesmu “Opet je kiša”.
Ovom zanimljivom pjesmu Elemental nas uspijeva uvući u stanje svijesti i raspoloženje kišnih i sivih dana, dok istovremeno provlači ljubavnu temu, i bitnost zagrljaja baš u tim trenucima.
“Opet je kiša” je četvrti singl s dvostrukog albuma “Tijelo pamti” koji je izašao u proljeće ove godine.
Redatelj spota je Nevio Smajić čiji je najveći izazov bio pogoditi trenutak kada će u Zagrebu padati kiša. Zanimljivo je također da su u spotu korišteni ručno rađeni kišobrani napravljeni u Hrvatskoj, u tvornici Hrvatski kišobrani.

Ova se pjesma intimnošću bori protiv učmalog sivila hladnih dana. Kiša ima moć da čovjeka odnese u introspekciju, kao neki čudan mjenjač osjećaja, u sekundi te odvede u osamu… Jedino što te iz toga može izvući,kao svjetlo u tunelu su zagrljaj, poljubac i osmijeh.
Inspiracija za nju je nastala kad sam s drugog kata promatrala prolaznike koji bježe i skrivaju se pred prvim kapima, još kad sam imala slomljenu nogu, 2013. Napisala sam je kao poeziju bez ambicije da od toga nastane pjesma Elementala, no na jednoj probi, sasvim slučajno, u nekoj čudnoj postavi benda, nastala je ova začudna i divna pjesma, bez ikakvog predumišljaja. – pojasnila je Remi.

Snimali smo i kad je bilo kiše, i kad nije bilo kiše, jer eto, baš s nama je odlučila padati samo u kasnim noćnim satima. Jedan dio spota se snimao po ulicama Zagreba, a drugi dio smo morali snimati na bazenu, jer vode nikad dovoljno haha. Ovo je pjesma koja bi i zvukom trebala dočarati kišu, jako smo pazili na to, da na primjer, i basevi zvuče kao kišne kapljice koje vjetar nosi. Dolazi savršeno vrijeme kada pjesma “Opet je kiša” čini odličnu glazbenu kulisu, pa uživajte u jeseni uz Elemental i kišu – komentirao je Shot.

Nakon što su ove godine samostalno izdali sedmi studijski dvostruki album “Tijelo”, rasprodali Dom sportova, osvojili Porina za pjesmu godine i dobili nominaciju za MTV Best Adria act – Elemental će se pridružiti proslavi 40. rođendana kultnog zagrebačkog kluba KSET. Posljednji put nastupili su u KSET-u prije 8 godina, a prvi puta 2000. kad je izašao i prvi album benda “Moj, njegov i njen svijet”.

najčitanije