Novi The Rolling Stones sviraju na Sisačkom!

db

Legendarnirockeri The Rolling Stones danas su objavili prvu pjesmu s iščekivanog studijskog izdanja. Nova pjesma nosi naziv “Just Your Fool”, a naći će se na iščekivanom studijskom albumu “Blue & Lonesome”, koje u Hrvatskoj očekujemo 2. prosinca.

Novim izdanjem rockeri se vraćaju blues korijenima, a producent Don Was rekao je kako je iščekivano izdanje snimano uživo, a zanimljiva je činjenica da su album snimili u svega par dana – “Izdanje je snimano tri dana s glazbenicima poredanim u krug oko mikrofona. Zvuči veoma sirovo i autentično. Uhvatili smo bit onog što bend jest”.

Pjesma “Just Your Fool” komadić je zvuka prvog albuma u zadnjih deset godina, a obrada je Chicago blues adaptacije Little Waltera, znanog i kao Walter Jacobs. Novo izdanje naslijedit će izrazito uspješan album “A Bigger Bang”, iz 2005. godine. Iščekivani album sniman je u londonskom British Grove Studiu, nedaleko od Richmonda i Eel Pie Islanda, gdje su Stonesi započeli karijeru kao mladi blues bend.

Mick Jagger (vokal), Keith Richards (gitara), Charlie Watts (bubnjevi), i Ronnie Wood (gitara) udružili su snage s dugogodišnjim suradnicima Darrylom Jonesom (bass), Chuckom Leavellom (klavijature) i Mattom Cliffordom (klavijature), a na dvije od 12 pjesama (“Everybody Knows About My Good Thing” i “I Can’t Quit You Baby”), koliko će ih biti na albumu, pridružio im se i Eric Clapton, koji je u susjednom studiju snimao vlastiti album.

“Blue & Lonesome” vraća bend u rane dane kada su svirali pjesme izvođača kao što su Jimmy Reed, Willie Dixon, Eddie Taylor, Little Walter i Howlin’ Wolf, čije će se obrade pjesama naći na izdanju.

Pjesmu već svira Sisački radio.
Iščekivano studijsko izdanje “Blue & Lonesome” dostupno je u prednarudžbi putem službene web stranice benda.

“Blue & Lonesome” – popis pjesama
Just Your Fool
Commit A Crime
Blue And Lonesome
All Of Your Love
I Gotta Go
Everybody Knows About My Good Thing
Ride ‘Em On Down
Hate To See You Go
Hoo Doo Blues
Little Rain
Just Like I Treat You
I Can’t Quit You Baby

najčitanije