Novi šareni Detour!

db

261020211635207025.jpeg

Nakon brojnih uspješnica s Porinom nagrađenog, petog studijskog albuma Tourdetour grupa Detour predstavlja sasvim novi materijal. Singl “Šarena” pjesma je koja najavljuje njihov novi album koji bi svjetlo dana trebao ugledati sljedeće godine.
Autor pjesme je frontman grupe Nenad Borgudan koji ovaj put donosi pomalo netipčan zvuk za Detour, ali svakako obećava pravi ljetni hit koji će unijeti vesel i razigran ritam u radijski eter.
“Šarena je pjesma koja je polako nastajala proteklih godinu dana. Krenuli smo ju snimati neposredno pred lockdown i evo sada smo je završili. Radi se o pravoj ljubavnoj pjesmi, iako bi se iz teksta možda moglo zaključiti da je kronika sadašnjice jer se spominju razrušeni gradovi i slične analogije, ali nema nikakve veze s pandemijom, a ni potresom, već je istinske ljubavne tematike” otkrio nam je autor pjesme Nenad Borgudan koji se na ovoj numeri još jednom okušao u ulozi glavnog vokala.

Prateće vokale pjevale su naše poznate pjevačice Ivana Kindl i Antonia Šerić koje zbog karantene nisu mogle doći u studio, pa su svoje dionice pjevale su u svojim domovima.

“Spot za Šarenu je napravljen uz pomoć tehnologije kakvu nitko ne koristi za spotove, barem ja nikad nisam vidio i čuo za to (a pogotovo kod nas u Hrvatskoj). Dakle, krajolici su rađeni i prilagođeni u Unreal Engineu, to je Engine za 3D grafiku u stvarnom vremenu, a koristi se prvenstveno za izradu video igara. Zvijezde i planeti koji se vide su točni – korištene su NASA fotografije i software koji se zove Space Engine, to je software u kojem je simuliran cijeli svemir i sva poznata zviježđa, galaksije i planeti. Sve je napravljeno u ispravnim proporcijama i pozicijama kao u stvarnosti.” – objasnio je redatelj video broja Dinko Šimac koji je zaslužan za vizualni izričaj zadnja dva singla Deotura “Slike o našim danima” i “Skrivena”

najčitanije