Novi Keane već svira na Sisačkom!

db

Skupina Keane predstavlja potpuno novu pjesmu „Tear Up This Town“, nastalu za potrebe soundtracka filma „A Monster Calls“.

Film „A Monster Calls“ djelo je legendarnog španjolskog redatelja Juana Antonia Bayone a nastao je kao adaptacija novele Patricka Nessa. Za produkciju i tekst pjesme zaslužan je Tim Rice-Oxley, a pjesma je dobila i prateći videospot.
Kako je Tim otkrio i na društvenim mrežama, njihovo prijateljstvo i suradnja započeli su prije nekoliko godina, kada je Bayona prisustvovao koncertu Keanea u Barceloni, da bi na kraju surađivali i na nagrađivanom videospotu za singl „Disconnected“.

„Pisanje i snimanje pjesme „Tear Up This Town“ bilo je nevjerojatno iskustvo za mene. Prije dvije godine gledao sam neke rane snimke u Manchesteru, a imao sam i čast provesti dosta vremena na setu u Barceloni, pokušavajući razumjeti duh i emocije filma. Bayona i tim su veoma strastveni oko onog što rade, i bilo je puno promjena, morao sam vrijedno raditi kako bi pronašao pravi ton.“ – Tim Rice-Oxley

Rezultat napornog rada pjesma je „Tear Up This Town“ snimana u Londonu i Sussexu.

najčitanije