Norah Jones predstavlja novo studijsko izdanje!

db

Norah Jones danas je objavila iščekivano studijsko izdanje “Day Breaks”, najavljeno singlom “Carry On”.

Novi album šesto je studijsko izdanje Norah Jones, kojim se ujedno vraćajazz korijenima. “Day Breaks” svojim duhom podsjeća na debitantsko izdanje “Come Away With Me” (2003.), kojim je Norah osvojila srca publike. Iščekivano izdanje donosi 12 pjesama – devet autorskih pjesama u čijem nastajanju su pripomogli Sarah Oda i Pete Remm te tri obrade pjesama HoraceaSilvera, DukeaEllingtona i NeilaYounga. S novog izdanja, uz najavni singl prethodno su objavljene i pjesme “Flipside” te “Tragedy”.
“Imala sam bebu, i bila sam budna usred noći. Stvari su mi prolazile glavom i pokušavala sam ih snimiti dok sam hranila bebu. Imali smo klavir u kuhinji te su pjesme koje sam počela snimati bile bazirane baš na njemu.” Kaže Norah te nadodaje “Definitivno sam se udaljila od klavira od prvog albuma. I dalje ga sviram, no bila sam više inspirirana snimati na gitari nakon toga. Nakon što sam počela svirati klavir, bilo je jasno da ću ih svirati na klaviru, pošto nisu pjesme za gitaru. Stvarno volim svirati klavir na novom albumu”

Osim što se vratila jazz korijenima, Norah Jones za novo izdanje ponovo je udružila snage s glazbenicima s kojima je surađivala i na debitantskom izdanju. Norah iEli Wolf, koji joj je pomogao s produkcijom, počeli su tražiti glazbenike za novo izdanje. Tako su joj se na snimanju novog albuma pridružili Brian Blade (bubnjevi) i njegov kolega Chris Thomas(bas gitara) – “Brian mi je zaista bio važan za ovo izdanje. Nevjerojatan je bubnjar. Željela sam nekog tko će donijeti drugačiju vibru i drugačije stilove, a da sve bude prirodno. Željela sam ritam sekciju koja funkcionira. Nisam željela dvoje ljudi koji nikada nisu svirali zajedno. Željela sam se uključiti i krenuti”.

“Day Breaks” – popis pjesama
Burn
Tragedy
Flipside
It’s A Wonderful Time For Love
And Then There Was You
Don’t Be Denied
Day Breaks
Peace
Once I Had A Laugh
Sleeping Wild
Carry On
Fleurette Africaine (African Flower)

najčitanije