Nina Kraljić uskoro objavljuje svoj debitantski album!

db

Nina Kraljić, talentirana 24-godišnja glazbenica, dobitnica nagrade Porin, finalistica Eurovision Song Contesta 2016 te pobjednica prve sezone showa The Voice – Najljepši glas Hrvatske, najavljuje svoje debitantsko studijsko izdanje – naslova “Samo”! Album će biti objavljen ovog petka, 30. rujna.

Mnogi fanovi su se u posljednjih nekoliko mjeseci zapitali gdje je i što radi Nina Kraljić. Povremenim objavama na svojim društvenim mrežama dala je naslutiti kako radi na novom studijskom materijalu, no neočekivana novost stigla je tijekom prošlog tjedna, kada je otkrila naslovnicu, naslov i datum objave svog prvog albuma!

“Za naziv albuma smo iskoristili riječ ‘samo’, jer je istovremeno jednostavna i ponizna, ali i ostavlja jako puno mogućnosti na što se referira – što ‘samo’? To može biti samo umjetnost, može biti samo ja, može biti samo ono što želimo postići glazbom, može biti toliko toga…”, otkriva Nina značenje naizgled jednostavnog naslova albuma.

Svoje prvo studijsko izdanje Nina Kraljić je kreirala sa svojim glazbenim timom, kojeg čine cijenjene autorice glazbe i teksta – Ines Prajo i Arijana Kunštek te producenti Tihomir Preradović i Ivan Popeskić. Album donosi ukupno 11 pjesama, koje su kombinacija autorskog materijala na hrvatskom jeziku, Nininih interpretacija tradicionalnih pjesama, kao i autorskih pjesama na engleskom. Za ilustraciju naslovnice izdanja zaslužna je Branka Hollingsworth Nara, a dizajn su radile Kreativne Ovčice.

Album otvara njen debitantski singl “Zaljuljali smo svijet” te se nastavlja autorskim materijalom već spomenutih Ines Prajo i Arijane Kunštek, među kojima je i naslovna pjesma “Samo”. Uz prepoznatljivu pjesmu “Lighthouse”, ovogodišnji ESC 2016 singl, na albumu se nalaze još dvije pjesme na engleskom jeziku – “Lay You Down” i “Lullaby”, koje autorski potpisuju upravo Nina Kraljić te austrijska autorica Tania Saedi, koju je Nina upoznala tijekom rada na singlu “Lighthouse”. Svoje mjesto na albumu našle su i Ninine prepoznatljive interpretacije tradicionalnih pjesama – “Tica lastavica”, “Dej mi Bože”, kao i “Što te nema”, u kojoj joj se pridružio cijenjeni Matija Dedić!

U vrijeme objave svog debitantskog albuma, Nina Kraljić se nalazi na turneji po Češkoj i Slovačkoj, gdje se na poziv kultne slovačke rock skupine Elán, kao predgrupa pridružuje njihovoj slavljeničkoj koncertnoj turneji. Nastupit će tijekom 10 koncertnih datuma, a prvi koncert održan je 23. rujna u Češkoj (Karlovy Vary).

najčitanije