Najemitiranija mjuza prošle godine u Hrvatskoj!

db

ZAMP je objavio poslovno izvješće za 2017. godinu u kojem je otkrio i koje su pjesme i koji izvođači bili najemitiraniji u prošloj godini.

Najemitiranija domaća pjesma u 2017. godini bila je pobjednički duet sa Zagrebačkog festivala, Sve u meni se budi, autora Ante Pecotića, u izvedbi Kedže i Zsa Zse. Slijedi ih Mia Dimšić s dvije pjesme, Bezimeni i Život nije siv.

Nakon Mije je Detour sa Zaljubila sam se i Reno 4 Mile Kekina. Dvije pjesme u top 10 najemitiranijih ima i Nina Badrić, riječ je o Dani i godine te Vrati me. Slušale su se i dvije Massimove pjesme – 1000 ljudi i Neka ti plove brodovi. Među najviše emitiranima je i pjesma Parnog Valjka Opet se smijem.

Prva na listi najemitiranijih pjesama inozemnih autora je Shape of You Eda Sheerana, zatim Something Just Like This Chainsmokersa i Coldplaya pa There’s Nothing Holdin’ Me Back Shawna Mendesa te Chained To The Rhythm Katy Perry i Skipa Marleyja.

Tu su i Skin te Human Rag’n’bone Mana na petom i šestom mjestu. Na ljestvici se našla i suradnja Daft Punka i The Weeknda kroz pjesmu I Feel it Coming, zatim Feels Calvina Harrisa, Rockabye koju izvode Clean Bandit, Sean Paul i Anne Marie, a Ed Sheeran i zatvara popis deset pjesama koje su svojim autorima u Hrvatskoj donijele najvišu zaradu od autorskog prava s pjesmom Galway Girl.

Boris Đurđević i Predrag Martinjak nova su autorska imena među deset najuspješnijih domaćih autora u prošloj godini – ostatak liste čine, abecednim redom navedeni, Ante Pecotić, Husein Hasanefendić Hus, Miro Buljan, Miroslav Škoro, Neno Belan, Tonči Huljić, Vjekoslava Huljić i Zlatan Stipišić Gibonni.

HDS ZAMP je za raspodjelu članovima osigurao 90,447,851.31 kuna autorskih naknada što je za 2,5 % više nego u prethodnoj, 2016. godini.

najčitanije