Marko Tolja na engleskom

sisakportal-hr

261020211635291582.jpeg

Gledali ste ga kao pobjednika/mentora showa „Zvijezde pjevaju“ i sada već sigurno znate da Marko Tolja ima vokal kojem engleski jezik odlično stoji. Ako su vas njegove interpretacije posljednjih mjeseci ostavljale bez daha, nema razloga da ne uživate novoj pjesmi.

‘”Back to basics” je nastala pred godinu dana i spontano dobila englesko ruho. Cijeli život pjevam na engleskom, a nedavno sam iz inozemstva i dobio par upita za nastupe i neke suradnje, pa mi se to činilo kao super prilika da pjesmu konačno i snimim,’ rekao je Tolja i nastavio, ‘ova pjesma ima energiju, groove i ritam koji su mi savršeno sjeli. Vjerujem da to što pjevam na engleskom daje pjesmi dodatnu magiju.’

„Back to basics“ moderna je pop pjesma, upakirana u “vintage” i pomalo filmski zvuk kojom Marko Tolja, u svom prepoznatljivom stilu, učvršćuje svoju poziciju na domaćoj glazbenoj sceni a uz to širi vidike prema svjetskoj produkciji.

Glazbu i tekst potpisuju Marko Tolja i Ivan Pešut, dok je za bogati aranžman zaslužan Zvjezdan Ružić. Osim vrhunskih domaćih muzičara koji su sudjelovali na snimanju pjesme, u finalni produkcijski proces uključio se i londonski audio inžinjer Tony Cousins; koji je poznat po radu sa popularnim imenima svjetske glazbene scene (Adele, Robbie Williams, Mark Knopfler, Peter Gabriel, Annie Lennox itd…).