Mario Huljev - "Dođi po još"

sisakportal-hr

271020211635293042.jpeg

Unatrag godinu dana, mnogo toga se dogodilo i promijenilo za Marija Huljeva. U ovo vrijeme prošle godine nagrađen je nagradom Porin za najboljeg debitanta, a nisu ga zaobišla ni ostala priznanja publike i kritike. Za to vrijeme, Mario je marljivo radio na novom materijalu s kojim se predstavio šibenskoj publici prošlo ljeto. S pjesmom „Pusti zmaja da leti“ osvojio je nagradu za najboljeg debitanta na šibenskoj Šansoni, a pjesmom „Budi tu“ debitirao je na ovogodišnjem Zagrebačkom festivalu. Njegova kvaliteta prepoznata je i ove godine te je nominiran za Porin u kategoriji najbolje muške vokalne izvedbe u konkurenciji s Oliverom i Massimom.

Pjesmom i spotom „Dođi po još“ Mario najavljuje izlazak istoimenog albuma sredinom svibnja. Za pjesmu s dominantnim prizvukom i izravnim tekstom, napravljen je nadnaravni spot u režiji Filipa Filkovića Philatza koji možete pogledati na sljedećem linku:

„Kroz cijeli spot igrali smo se nadnaravnim elementima u jednom, na pola normalnom, okruženju. Naime, sama vizura Marija s kopitima došla mi je dok sam slušao pjesmu, koja ima iznimno dominantan i seksualno nabijeni prizvuk. Cilj mi je bio postaviti ga kao jednu zanimljivu „spodobu“ koja vlada svojom okolinom, i svojim grotesknim izgledom zapravo postaje element požude. Segment u spotu gdje je Mario s plesačicama na pozornici, htio sam da izgleda poput nekakvog hommagea spotovima Roberta Palmera. Dok je recimo ostatak spota, kasnije smo se zezali dok smo ga gledali, ispao jako u stilu “Rosemary’s Baby” i kao da je inspiriran Romanom Polanskim, makar na to nismo prvotno uopće ciljali“ – pojasnio je viziju spota redatelj Filip Filković Philatz.

Snimanje spota trajalo je dva dana u Zagrebu, a za snimanje u kopitima Philatz je Mariju predao kopita dovoljno unaprijed kako bi se mogao naviknuti na njih, uvježbati ples i pravilan hod kakav ima u spotu. Kopita su djelo vješte restauratorice i scenografkinje Željke Rončević čija je kreacija podarila Mariju nadrealni izgled. Knjiga „Libro de magia rara“ koja se pojavljuje u spotu kompletno je dizajnirana i stvorena za ovaj spot. U spotu su sudjelovale i profesionalne plesačice iz plesnog studija Cats.

Pjesmu „Dođi po još“ napisali su zajedno Silvio Pasarić i Mario Huljev, a producirao ju je Mark Silver.

Promocija novog albuma održat će se 15. svibnja u klubu Katran u Zagrebu.