Mariah Carey, na vrhu glazbene ljestvice tijekom četiriju desetljeća

db

261020211635210606.jpeg

Zahvaljujući božićnoj pjesmi “All I Want For Christmas Is You” pop diva Mariah Carey postala je prva izvođačica koja je na vrhu američke glazbene ljestvice bila tijekom četiriju desetljeća.

Singl, izašao 1994., na vrhu je liste Billboardovih Hot 100 u tjednu od 4. siječnja 2020.

Mariah Carey bila je na vrhu te glazbene liste i u 90-im, 2000-im, 2010-im, a sada i 2020.

“Hura! Uspjeli smo!”, napisala je oduševljena pjevačica na Twitteru, gdje je objavila i svoju fotografiju na kojoj nazdravlja uz čašu pjenušca nakon silaska iz zrakoplova.

Pjesma “All I Want for Christmas Is You”, popularna u 90-im i 2000-im, postala je još poznatija pošto je 2003. uvrštena u glazbu za film “Zapravo ljubav”.

Inače je singl „All I Want Christmas Is You” 11. najprodavaniji singl svih vremena, dok je „Merry Christmas” album na top listi Billboardovih 200 nakon izlaska prije 25 godina bio na 3. mjestu.

Nedavno je multiplatinasta, Grammyjem nagrađivana, najprodavanija ženska glazbenica svih vremena Mariah Carey objavila dvostruki CD, Deluxe 25 anniversary edition albuma “Merry Christmas”, najprodavanijeg božićnog albuma svih vremena!

Pjesma “All I Want For Christmas Is You” je nastala u jednoj sobi dok je Mariah na TV gledala legendarni „Divan život”. Povodom ove obljetnice objavljena je i singlica u nekoliko konfiguracija. To je prvi puta da singl dobije komercijalno izdanje u SAD. Među specijalnim izdanjima singla „All I Want For Christmas is You” tiče, na njenoj službenoj stranici se mogu kupiti limitirana izdanja specijalne zelene i crvene kasete te 12 i 7 inčni vinyl.

Spot za istoimenu pjesmu je također dobio slavljeničko izdanje koji uključuje i još neviđene snimke s originalnog snimanja spota u Upstate New Yorku 1993.

najčitanije