LETU ŠTUKE NA PLATOU MSU

Letu štuke

Letu Štuke  je intrigantni i šarmantni sarajevski bend. Ljubimci su zagrebačke publike. Njihova vrhunska arty lirika zatajnim putovima stiže do srca njihovih brojnih fanova. Na ovogodišnjem Ljetu izvest će svoje najveće hitove. Leader i punokrvni autor Štuka – Dino Šaran – sa svojom beskompromisnom ekipom obećava vrhunsku svirku i nezaboravan provod i zabavu.

1986. godine Admir Ahmetović (bubnjevi), Damir Terzić (gitara), Nedim Sinanović (bas) i Dino Šaran (vokal) osnivaju demogrupu zvanu „Letu štuke“. Nakon par demokoncerata po Bosni i Hercegovini grupa počinje dobivati prve obožavatelje, čemu predstoji prve snimke autorskih pjesama. Nakon manje od godine dana postojanja, grupa se raspada zbog odlaska nekoliko članova.

 

18 godina nakon raspada grupe, basist Dino Šaran koji se u međuvremenu iz Zagreba vraća u Sarajevo, razmišlja o ponovnom okupljanju grupe. Dino Šaran i Đani Pervan snimaju demo za petnaestak pjesama čiji je autor Šaran.Pjesmu „Kao na zapad“ zajednički potpisuju Šaran i Nedim Sinanović,bivši član i jedan od utemeljitelja sastava iz demofaze.

 

Izmijenjana postava grupe 2005. godine potpisuje ugovor s producentskom kućom „Menart“ iz te snimaju album prvijenac „Minimalizam (album)|Minimalizam“. Grupi se priključuju Samir Ćeremida na basu, Dejan Pejaković na gitari i Dušan Vranić na klavijaturama. Početkom 2006. godine sastav mijenja postavu, Čeremida, Pejaković i Vranić odlaze, a njihova mjesta popunjavaju Boban Ćosić, Nurudin Dino Vatrenjak i Dejan Ostojić.

 

Nakon izlaska prvog albuma grupa postaje popularnija diljem bivše države, naročito u Hrvatskoj i Bosni. Izdali su 3 albuma te su i dalje aktivni.

 

Program 5. srpnja 2024. 
19.00 FILM
Bosanski lonac; redatelj Pavo Marinković / HR, BiH, A / 103 min
Do 19.00 IZLOŽBA
Goran Trbuljak, retrospektivna izložba
21.00 KONCERT
Letu Štuke

 

Informacije za posjetitelje
Ulaz u prostor koncerta od 20 sati; početak koncerta u 21 sat.

 

Ulaznice za Ljeto u MSU 2024. mogu se kupiti putem sustava Eventim.hr i na recepciji MSU-a (od utorka do subote od 11 do 18 sati te na dan koncerta).
Izložbe su otvorene do 19 sati, ulazak na izložbu je moguć do 18.30 sati.

 

Pojedninačne ulaznice nabavite na: https://www.eventim.hr/hr/ulaznice/ljeto-u-msu-2024-zagreb-muzej-suvremene-umjetnosti-1424241/performance.html

 

 

najčitanije