Led Zeppelin sutra objavljuju The Complete BBC Sessions!

db

Prije gotovo 20 godina, Led Zeppelin su izbacili ‘’BBC Sessions’’ – hvaljeni, dvostruki CD set na kojem su sadržane probrane live snimke njihovih nastupa održanih na BBC radiju u period od 1969. do 1971. godine.

Sutra, u subotu 17.09. bend će objaviti to isto izdanje, ali ovoga puta prošireno i nanovo remasterirano – reinkarnacija će nositi naslov THE COMPLETE BBC SESSIONS.

Ažurirana kolekcija proširena je za osam neobjavljenih snimki nastalih u sklopu BBC sesije. Među njima naći će se i tri ‘’izgubljene’’ trake snimljene 1969. u sklopu tih istih nastupa. Ranije spomenuti remastering nadgledao je Jimmy Page.

Izdanje ‘’BBC Sessions’’ originalno je objavljeno 1997. godine, a do danas je dvaput dobilo platinasti certifikat. Originalno dvostruko izdanje, THE COMPLETE BBC SESSIONS, sutra će biti nadograđeno za još 1 CD koji će sadržavati ranije spomenutih osam snimki, plus ‘White Summer’’ pjesmu čija se snimka prvi put pojavila 1990. na izdanju ‘’Led Zeppelin Boxed Set’’. Uz sve navedeno, set će uključivati opsežne session-by-session zabiljške koje potpisuje Dave Lewis, cijenjeni kroničar onoga što su stvarali Zeppelini.

Ovo izdanje po prvi će puta u povijesti pružiti precizan uvid u podatke i bilješke nastale tijekom BBC-jevih snimanja. Glazbeni vrhunac ponovno upakirane kolekcije je što će neke davno izgubljene snimke koje među fanovima kotiraju kao sami mit, sada napokon biti objavljene i sadržane u jednom.

Povodom objavljivanja THE COMPLETE BBC SESSIONS, u Dancing Bear shopu u zagrebačkoj Gundulićevoj 7 sutra će održati promotivna akcija – prvih 20 kupaca tog izdanja na poklon će dobiti lijepe memorabilije za fanove u znaku Led Zeppelina! Promotivni dan započinje u 09:00 sati.

najčitanije