Konstrakta oduševila zanimljivim singlom i spotom "Evo, obećavam"

Konstrakta Spot

Prošle godine je pjesmom “In corpore sano” osvojila čitavu europsku scenu, a Konstrakta je sada publici predstavila novi singl “Evo, obećavam”. Pjesmu je premijerno izvela na otvaranju prvog polufinala Pjesme za Euroviziju te je u isto vrijeme na svim platformama predstavila zanimljivi spot.

“Evo, obećavam” je singl napisan u formi omnibusa i podijeljen je u tri poglavlja – “Depresivna sam.”, “Anksiozan sam”. i “Obećaj mi.”. Tri režisera su radila na jednom videu, koji je u samo nekoliko sati izazvao pravo oduševljenje i lavinu reakcija. Pjesma dotiče sva najprisutnija psihička stanja danas – anksioznost i depresiju.

 

Konstrakta je 2022. predstavljala Srbiju na Eurosongu, gdje je osvojila peto mjesto hitom “In corpore sano”. Osvojila je i nagradu Marcel Bezansson, službeno priznanje Eurosonga koje se dodjeljuje najboljoj umjetničkoj izvedbi, a za koju su glasali komentatori svake televizijske postaje koja je sudjelovala na Eurosongu. Oni koji prije nisu pratili njezin rad, otkrili su da njezin nastup na Eurosongu ima sličan smisao za konceptualni pristup onome njezine sunarodnjakinje i umjetničke inspiracije Marine Abramović, a također smatraju da je Konstraktina autentičnost i kreativnost osvježavajuća i jedinstvena.

 

Konstrakta je pseudonim Ane Đurić, rođene u Beogradu, bivše arhitektice koja je postala tekstopiskinja, skladateljica i pjevačica. Kao članica hvaljenog benda Zemlja gruva nastupala je na nekim od najvećih glazbenih festivala u regiji te je bila predgrupa Cee Lo Greenu i Nouvelle Vague. Bend je odabran i da otvori posljednji koncert Amy Winehouse u Beogradu 2011. godine.

najčitanije