Izlazi album „Toy“ Davida Bowieja – posthumno izdanje velikog glazbenika

mradenovic

Nikad objavljen album „Toy“ Davida Bowieja trebao bi ugledati svjetolo dana 7.siječnja iduće godine. Album za trajanja njegova života nikad nije službeno izdan, ali je 2011. godine  procurio na internet. Ipak, dan uoči Bowiejeva 75. rođendana bit će legalno dostupan svim obožavateljima.

“Toy” je sniman 2001. godine, brzo nakon Bowiejevog nastupa na Glastonbury festivalu. Iako je prvotna ideja bila da album čine live izvedbe pjesama, ona se nije provela u djelo. Pjesme koje sadrži album, studijske su verzije. Bowiejev je cilj bio objaviti album čim prije, no njegove je planove pomrsila izdavačka kuća. “Toy” nikad nije legalno izašao zbog sporova između glazbenika i izdavačke kuće, no ipak će album svoje svjetlo pod reflektorom naći kao posthumno izdanje velikog glazbenika.

Bowiejev se producent, Mark Plati, oglasio povodom izlaska novog albuma, a kako govori “album je zvuk ljudi koji vole stvarati glazbu”. “’Toy’ je trenutak u vremenu zarobljen u radosti, vatri i energiji. Sretan sam što napokon mogu reći da pripada svima nama”, rekao je Plati.

najčitanije