Iron Maiden objavit će 16. travnja posebno vinilno izdanje njihove najduže pjesme

db

261020211635270228.jpeg

Britanske heavy metal legende Iron Maiden objavit će 16. travnja, povodom Record Store dana, posebno vinilno izdanje njihove najduže pjesme, 18 minuta dugačke “Empire Of The Clouds”.
Odajući priznanje korjenima (njihovo debitantsko izdanje “The Soundhouse Tapes” objavljeno je 1979. na vinilu) i opravdavajući reputaciju benda koji oživljava povijest Iron Maiden će se po prvi put aktivno uključiti u globalno obilježavanje dana kojim se podržavaju neovisne prodavaonice ploča. Dvanaest-inčni vinil s jedne će strane donijeti pjesmu “Empire Of The Clouds”, 18 minutni ep koji se inače nalazi na njihovom aktualnom albumu “The Book Of Souls”. B strana singla sadržavat će intervju s autorom pjesme i pjevačem Maidena Bruceom Dickinsonom. Izdanje dolazi u unikatnom omotu koji će replicirati dnevne novine Daily Mirror koje su davne 1930. izvjestile o katastrofi aviona R101, što je inače i tema same pjesme.
Iron Maiden se trenutno nalaze na ogromnoj svjetskoj turneji koja prati album “The Book Of Souls”. Bend će na ovoj seriji koncerata svirati za više od 1,5 milijun fanova u 36 zemalja na 6 kontinenata. Planetom će proputovati više od 80 tisuća kolimetara u novom Ed Force One-u. Ovaj Boeing 747 prevozi bend, crew i više od 20 tona opreme na jednoj od najvećih turneja ove godine.
Ogromna karavana u planu putovanja ima i jedno stanje u Hrvatskoj i to 27. srpnja kad stižu u splitsku Spaladium Arenu.

najčitanije