Hrvatski glumci pjesmom poručili „Iza tebe stoji Srce Hrvatske!''

imp

„Zato ne boj se jer ja dobro znam
Sve dok ljudi je
Čovjek neće biti sam.“

Stih je to iz pjesme „Srce Hrvatske“ kojom hrvatski glumci udruženi u Band Aid “Srce Hrvatske” ljudima koji su stradali na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije poručuju da nisu sami, da je uz njih cijela Hrvatska.
Skupina od dvadesetak umjetnika, u najvećem dijelu zagrebačkih glumaca, okupila se u zajedništvu glazbenog band aida kao reakcija na sve što se u ovih zadnjih mjesec dana događa na području Banovine.

band aid srce hrvatske
Osnovna poruka pjesme je to da nikakva ugroza ne može zaustaviti val dobrote koji se širi Hrvatskom kad god je njezinim građanima najteže. Pjesma je zamišljena i kao svojevrsna počast i neizmjerno divljenje i zahvalnost svim onim ljudima koji nesebično daju dio sebe kada je drugome to najpotrebnije, nerijetko ugrožavajući vlastitu egzistenciju, a i vlastiti život.
Val je to u kojem autori i izvođači ove pjesme žele biti jedna malena kap, i to načinom koji oni najbolje znaju.
„Ukoliko barem netko od stradalnika i nebrojenih volontera, barem jedna osoba od svih njih, osjeti našu poruku te dobije dodatnu snagu u ovim trenucima … mi ćemo biti sretni jer smo svoj cilj ispunili.“ – složni su svi akreti iz Bend Aida Srce Hrvatske
Koliko je veliko srce Hrvatske, kroz ovu pjesmu pjevajući ohrabrujuće stihove, pokazali su brojni poznati glumci Marko Torjanac, Andrea Baković, Davor Svedružić, Sanja Marin, Jasna Palić Picukarić, Adalbert Turner Juci, Adam Končić, Kostadinka Velkovska, Žarko Savić, Pero Juričić, Ronald Žlabur, Marija Kolb, Marina Kostelac, Matija Prskalo, Matilda Sorić, Branko Smiljanić, Đuro Roić i Zlatko Ožbolt.
Glazbenici koji su sudjelovali: Tomislav Presečki –gitara, Nino Krznar – bas gitara, Toni Eterović – programiranje, klavijature, prateći vokal i Jadranka Krištof – prateći vokal.
Riječ je o isključivo vanistitucionalnom projektu koji se temelji na dragovoljnom i besplatnom učešću svih sudionika.
Autori pjesme Toni Eterović i Leonardo Čeči Baksa, odrekli su se svojih godišnjih honorara kroz akciju HDS ZAMP-a „Playlista za glazbenu školu u Sisku“ s ciljem obnove potresom razrušene zgrade Glazbene škole „Frana Lhotke” u Sisku.

Spot pogledajte na poveznici

https://www.youtube.com/watch?v=M_8HNpisl0w

najčitanije