Edith - The show; Posveta velikoj Edith Piaf

sisakportal-hr

271020211635294202.jpeg

Zbog svoje energičnosti i niskog stasa, na samom početku karijere Édith Giovanna Gassion prozvana je La Môme Piaf (”Mali Vrapčić).
Nadimak Piaf zadražala je kao umjetničko ime po kojem je danas svi pamte.

Počevši pjavati na ulici, prepoznata je kvaliteta njezinog glasa i posebnost izvedbe te je ubrzo postala jedno od najtraženijih imena na brojnim svjetskim pozornicama.
U trenutku kada je stupila na Parišku scenu postala je toliko popularna da je u istoj godini snimila 2 albuma!
Profesionalno aktivna ostala je do kraja svojeg života, redovno nastupajuću u Parizu sve do 1962.
1963. godine snimila je svoju posljednju pjesmu, a nekoliko mjeseci nakon toga je umrla nakon borbe s rakom.

Njeno ime, njena djela i glazba ušli su u povijest. Danas se gotovo uvijek spominje kao ikona francuske kulture, ali i kao jedna od istaknutijih umjetnica na cjelokupnoj svjetskoj glazbenoj i kulturnoj sceni.

Njezin prijatelj, veliki francuski pjesnik Jean Cocteau, koji je nakon što je čuo za smrt Edith Piaf i sam umro istoga dana, jednom ju je, uoči nastupa, ovako najavio:
“Edith Piaf je poput nevidljiva slavuja koji se nalazi na nekoj grani i sama postaje nevidljivom. Od nje će ostati samo njezin pogled, njezine blijede ruke, to čelo kao vosak s kojega blješti svjetlost, i taj glas koji se nadimlje. Koji se penje, penje… i korak po korak pretvara se u nju samu, koji rastući kao njezina sjena na zidu, slavljenički zamjenjuje tu malu bojažljivu djevojčicu. Duša ulice prodire u sve sobe grada. To više nije Edith koja pjeva. To je kiša što pada, to je vjetar koji tuguje, to je mjesečina koja rasprostire svoj stolnjak.”

EDITH – THE SHOW, 25.3. LISINSKI, ZAGREB

Predivni koncert u čast EDITH PIAF, s izvanrednom pjavačicom Jil Aigrot koja interpretira njen lik i djelo održate će se u utorak, 25.3. u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog s početkom u 20: 30 sati.

Spektakl od 90 minuta sastoji se od dva dijela, s pauzom nakon prvih 45 minuta.
Prvi dio show-a publiku vodi na Montmartre – najpoznatiju parišku umjetničku četvrt, dok je drugi dio posvećen razdoblju njene karijere tijekom koje je Editf Piaf ispjevala svoje najveće hitove.

Jil Aigrot, koja tumači Edith Piaf, na pozornici će biti u društvu 4 glazbenika: pijanista, basista, harmonikaša i perkusionista. Video produkcija koja prati cjelokupni show uključuje dosad neviđene i ekskluzivne fotografije iz života Edith Piaf.

Jil Aigrot sudjelovala je (kao ”glas Edith Piaf”) u Oskarom nagrađenom biografskom filmu ”La Vie en Rose”. Glave uloge u filmu odigrali su Marion Cotillard i Gerard Depardieu.

Ulaznice su još uvijek u prodaji!

Mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima sustava Eventim, na blagajni KD Vatroslava Lisinskog te online na www.eventim.hr i www.ulaznice.hr !

Cijene ulaznica su: 170 kn, 200 kn i 230 kn