Dr. House u Zagrebu

sisakportal-hr

Britanski glumac i glazbenik Hugh Laurie, svjetski poznat kao čangrizavi i cinični televizijski liječnik Dr. Gregory House, dolazi u Zagreb!
Vijest je to koja je pred nekoliko dana već objavljena u nekim medijima, a sada dobiva i svoju službenu potvrdu.

U sklopu europske turneje na kojoj promovira album „Didn’t It Rain“, s grupom The Copper Bottom Band predstavit će se publici na zagrebačkoj Šalati, gdje će nastupiti u utorak, 15. Srpnja, u organizaciji Dallas Recordsa i agencije Mars koncerti. Prije gotovo godinu dana Hugh Laurie, oduševio je publiku na ljubljanskim Križankama, na koncertu koji je pohodio i veliki broj fanova iz Hrvatske, a sada će svi oni koji su slušali pohvale njegovom nastupu dobiti priliku da ga vide u Zagrebu.

Hugh Laurie nema samo izuzetnu glumačku karijeru, a osim po ulozi Dr. Housea, najpoznatije su svakako one u serijalu ‘Crna Guja’, te uloga Bertiea Woostera u hit serijalu Jeeves & Wooster, nego je poznat i kao odličan glazbenik. Samouki klavirist koji taj instrument svira od djetinjstva, 2011. godine objavio je uspješan prvijenac „Let Them Talk“. Album je osvojio najviša mjesta svjetskih blues ljestvica, a glazbene kritičare i javnost oduševio je svojim neworleanskim bluesom.

U svibnju 2013. Laurie je objavio svoj drugi album „Didn’t It Rain“, gdje je zvuk mardi grasa i New Orleansa zamijenio južnjačkim bluesom i tangom. Ploča sadržava obrade blues skladbi, između ostalih i pjesme pionira bluesa kao što su W. C. Handy (‘St Louis. Blues’) i Jelly Roll Morton (‘I Hate A Man Like You’), te novijih pop i rock glazbenika kao što su Dr. John (‘Wild Honey’) i Alan Price iz grupe Animals (‘Changes’).

„Odlučio sam da ću krenuti dalje i dublje u šumu američke glazbe koja me je oduševljavala već kao dijete. Što idem dalje, sve sam više očaran. Začarali su me i glazba i ljudi s kojima sam imao čast raditi na novom albumu“, rekao je Laurie.
Producent albuma ponovo je bio Joe Henry, višestruki dobitnik nagrade Grammy, a „Didn’t It Rain“ je snimljen u siječnju 2013., u losangeleskom studiju Ocean Way Studio. Izvrsnim glazbenicima iz Laurieve prateće grupe The Copper Bottom Band – Jay Bellerose, Kevin Breit, Vincent Henry, Greg Leisz, Robby Marshall, David Piltch, Patrick Warren, Elizabeth Lea i Larry Goldings – pridružili su se i gvatemalska kantautorica Gaby Moreno i soul pjevač Jean McClain, koji je surađivao s brojnim i raznolikim izvođačima kao što su Jimmy Cliff i Sheryl Crow. Na albumu „Didn’t It Rain“ kao posebni gost pojavljuje se i Grammyjem nagrađeni blueser Taj Mahal, koji pjeva obradu američkog jazz glazbenika Little Brother Montgomeryja ‘Vicksburg Blues’.

Ako vas je Hugh Laurie dosad oduševljavao preko televizijskih ekrana u kultnoj seriji „Dr. House“, onda je pravi trenutak da ga vidite i čujete uživo. Neka vam vruće ljetne dane uljepša svojim pucketavim blues vokalom i uživo pokaže da osim glumačkog, ima i izuzetan glazbeni talent. Brojni rasprodani koncerti dokazali su da je Laurie svestrani umjetnik koji u svoje glazbene nastupe uključuje i elemente drame i stand-up komedije, zbog čega koncert na Šalati jednostavno ne smijete propustiti.
Ulaznice za koncert kreću u prodaju od petka, 28. 03., a njihova redovna cijena biti će:

  • PREMIUM PARTER 450 KN
  • PARTER 290 KN
  • TRIBINA 250 KN

No, prvih mjesec dana, točnije do 01. 05., vrijedit će povoljnije, akcijske iliti ‘early bird’ cijene i to za kategorije partera i tribine i to:

  • PARTER 250 KN
  • TRIBINA 210 KN

dok će se kategorija premium parter, sa ograničenim brojem najboljih mjesta, cijelo vrijeme prodavati po istoj cijeni (450kn). Povoljnije ulaznice, moći će se od petka, 28.03., u prvom periodu akcije, kupiti isključivo u Dallas Music Shopovima i online na stranici www.dallasmusicshop.com .