Diskodelija predstavlja debitantski singl 'Alija'

sisakportal-hr

261020211635286610.jpeg

Diskodelija je četveročlani šibenski bend koji u postavi, Marko (bas gitara i vokal), Megi (klavijature), Rule (gitara) i Rade (bubnjevi), djeluje od jeseni 2013. godine.
Iako osnovani još 2009. godine, s ozbiljnijim autorskim radovima Marko, Rule i Rade, kojima se tada povremeno priključivao i Ante Stošić na drugoj gitari (Rade i Ante su članovi nekadašnjeg šibenskog benda ‘Close distance’), počinju raditi od 2011., a krajem ljeta 2013. spomenutoj trojki priključuje se Megi na klavijaturama i formira se Diskodelija u današnjem sastavu.

Zvuk Diskodelije mješavina je raznih glazbenih pravaca, od punka i noisea do new vawe i post rocka, a.uzori su im brojni: Pixies, The Cure, Joy Division… Fugazi, Girls Against Boys, John Spencer, Jesus Lizard, Big Black, The Fall, Sonic Youth…

Diskodelija je u prosincu 2013., u sklopu Žednouhih koncerata, nastupila kao predgrupa legendarnim ‘Girls Against Boys’ u zagrebačkoj Močvari, da bi nakon toga dobili i poziv za nastup na ovogodišnjem Gričevanju. Između ta dva nastupa, Diskodelija je samostalno nastupila u klubu ‘Azimut’ te je ove godine otvorila prvi SuperUho festival u Šibeniku dok je dobar dio vremena posvetila i snimanju materijala za svoj debi album koji će uskoro objaviti izdavačka kuća Dancing Bear.
Izlazak albuma najavljuju singlom ‘Alija’ koji možete preslušati na našem portalu.

http://youtu.be/6G-RfFeT7uc

najčitanije