Depeche Mode:Turneja počinje 5. svibnja u Stockholmu, Švedska, a novi album očekujemo početkom sljedeće godine!

db

Članovi jedne od najutjecajnijih grupa, Depeche Mode, najavili su jučer na posebnoj press konferenciji uživo u Milanu novi album Spirit i veliku svjetsku turneju Global Spirit Tour. Davea Gahana, Martina Gorea i Andyja Fletchera vidjet će 1.5 milijuna obožavatelja u 32 grada u 21 zemlje diljem Europe. Turneja počinje 5. svibnja u Švedskoj, na popisu gradova nažalost nema Zagreba, a hrvatskim će obožavateljima biti najbliži koncert u Ljubljani 14. svibnja. Nakon Europe slijede koncerti po SAD-u. Njihova posljednja turneja Delta Machine Tour, bila je jedna od najprodavanijih i najvećih turneja. Na koncertima ih je tada vidjelo ukupno 2.5 milijuna ljudi.

Spirit će biti njihov 14. studijski album, odnosno prvi album nakon “Delta Machine” iz 2013. (bio je #1 u 12 zemalja). “Spirit” će biti objavljen početkom 2017. za Columbia Records, producirao ga je James Ford (producirao je za Florence and the Machine, Arctic Monkeys).

“Iznimno smo ponosni na energiju i zvuk koji je na albumu “Spirit”. Uzbuđeni mso što ćemo biti na turneji i podijeliti to s našim obožavateljima dilejm svijeta”, rekao je danas Gahan.

Grupa Depeche Mode iza sebe ima 100 milijuna prodanih albuma i svirali su pred više od 30 milijuna obožavatelja.

najčitanije