Daleka Obala u studenom ponovno u Tvornici kulture

Daleka Obala Petra Ana Cubelic 2

Daleka Obala ponovno dolazi u Tvornicu kulture. Nakon što su prošlog prosinca održali sjajan koncert u rasprodanom klubu u Šubićevoj, dalmatinski su rokeri najavili još jedan veliki tulum u Zagrebu. Koncert Daleke Obale zakazan je za petak, 3. studenog 2023. godine.

https://www.youtube.com/watch?v=mcm50n8B39w

Nakon više od 20 godina diskografske pauze, Daleka je Obala u studenom 2022. godine s novim frontmenom na čelu za izdavačku kuću Dancing Bear objavila svoj povratnički album ”Kao Sad”. Novo je studijsko izdanje, osim pohvalama kritike i publike, okrunjeno i Porinom za Najbolji album rock glazbe. Obilježile su ga i brojne suradnje, a neke su od njih s Nenom Belanom, Antonijom Vrgoč, Silvijom Vargom, Darkom Bakićem te Vedranom Križanom. Jakša Kriletić  Jordes (vokal, saksofon), Boris Hrepić (bas), Zoran Ukić (bubnjevi) i Jadran Vušković (gitara) vratili su se na pozornice i nastavili puniti koncertne i festivalske prostore te oduševljavati publiku diljem Lijepe Naše. Autori i izvođači najvećih hitova koje pjevaju i vole sve generacije dokazali su da još uvijek mogu napraviti pravu koncertnu feštu.

https://www.youtube.com/watch?v=jwmbkhWqmTQ

 

Znakovito je i to da se ove godine obilježava 30 godina od objave albuma ”Mrlje” (1993.) nastalog u vrijeme rata, na kojemu se nalaze i veliki hitovi: ”Mrlje”, ”Ona zbori”, ”Mojoj Lijepoj”, ”Marica” ili ”Oni nas gađaju”. Na prošlogodišnjem su koncertu u krcatoj Tvornici izazvali pravu euforiju, a u studenom se vraćaju kako bi ponovno oduševili sve obožavatelje. Energični će Dalmatinci u Tvornici kulture izvesti najveće uspješnice iz kataloga svoje bogate diskografije.

https://www.youtube.com/watch?v=VUOxURHKZpM

 

Pjesme Daleke Obale obilježile su mnoge mladosti i postale rock himnama generacija, a zagrebačka će publika, osim numera s aktualnog izdanja ”Kao Sad” čuti i svoje omiljene pjesme. Čitava će Tvornica u studenom zajedno s neumornim i karizmatičnim bendom pjevati ”Četrnaest palmi”, ”Ruzinavi brod”, ”Kurve”, ”Noć je prekrasna”, ”Tonku”, ”Sa mi je ža”, ”Nema te” i ”Morsku vilu” te stvoriti neke nove ”Lipe dane”.

https://www.youtube.com/watch?v=pYZA3rTJwOE

Early bird cijena ulaznice iznosit će 15 eura, dok će regularna cijena biti 18 eura. Na dan koncerta za ulaznicu će biti potrebno izdvojiti 21 euro. Ulaznice potražite u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr.

 

foto: Ana Čubelić

najčitanije