Britanska elektro hip hop senzacija Stereo MC's ove subote stiže u Tvornicu kulture

Stereomcs6

Stereo MC’s ljeto su proveli nastupajući kao headlineri na festivalima diljem Europe, a drugi dio turneje započeli su 8. rujna na Mucky Weekender Festivalu u Winchesteru, Ujedinjenom Kraljevstvu. Već ove subote, 16. rujna, u sklopu turneje poznata britanska hip hop senzacija stiže u zagrebačku Tvornicu kulture.

 

Nakon nastupa na ljetnim festivalima kao što su Butterfly DANCE! 2023. u Austriji, Priory Live, Moovin Festival i Mucky Weekender Festival u Ujedinjenom Kraljevstvu te Lindisfrane festival u Engleskoj, britanski će sastav i rujan provesti na turneji koja će uključivati Zagreb, dok će u Ateni nastupiti u formi DJ seta kojega čini poznati dvojac Rob Birch i Nick Hallam. Sastav je dosad najavio i nekoliko nastupa u studenom i to u Dubaiju te dva nastupa u Ujedinjenom Kraljevstvu u Portsmouthu i Mineheadu, nakon čega će se uputiti prema Bugarskoj. Energični sastav nastavlja posvuda širiti dobre vibracije, a isto će učiniti u subotu u Tvornici kulture.

Stereo MC’s britanski je sastav nastao sredinom osamdesetih godina, a svoj je zvuk izgradio na temeljima elektroničkog hip hopa i dancea. Okosnicu benda čine vokal Rob Birch te DJ i producent Nick Hallam koji su svoju karijeru započeli osnivanjem nezavisne diskografske kuće G Street Records u sklopu koje su radili s brojnim britanskim, ali i američkim hip hop izvođačima, među kojima su najistaknutiji Jungle Brothers. Ubrzo su potpisali za veliku diskografsku kuću Island / 4th & Broadway i 1989. godine objavili su svoj debitantski LP ‘’33 45 78”, nakon čega su na dugoj turneji i nastupima na brojnim festivalima predstavljali svoj zvuk. Sljedeće su godine objavili ”Supernatural”, a vrhunac su svoje popularnosti dostigli po objavi svog trećeg albuma ”Connected” iz 1992. godine, nakon čega su postali prepoznatljivi u svijetu, a istoimena je pjesma ”Connected” dospjela na 18. mjesto UK Singles Charta, kao i na vrhove brojnih internacionalnih glazbenih ljestvica i postala svjetskim hitom koji je i danas poznat mlađim generacijama. Velik su dio karijere posvetili svojim nastupima uživo, a 2015. godine vratili su se svojim korijenima i osnovali izdavačku kuću connected. connected okuplja i podržava glazbenike koji stvaraju sve suvremene varijacije afro house, deep house i tehno žanrova, brzo se širi, raste i razvija.

 

Unutar bogate diskografije, Stereo MC’s posljednji su EP ”Downtown” objavili 2021. godine te i dalje nastavljaju aktivno nastupati po cijelom svijetu. Ostvarili su i brojne suradnje, od kojih ponosno ističu one s Adamom Portom, Anjom Schneider i Terranovom. Osim toga, Rob Birch i Nick Hallam usmjereni su i na DJ-ing što također nastoje promicati unutar izdavačke kuće connected.

 

Iskusni se sastav uvijek rado vraća u Hrvatsku, a ove će subote u Tvornicu kulture donijeti svoje najveće hitove. ”Connected”, ”Step It Up”, ”Elevate My Mind”, ”Sofisticated”, ”Deep Down And Dirty”, ”Fade Away”, ”Creation” i mnogi drugi rasplesat će zagrebačku publiku. Svojom će zaraznom energijom i hip hop stavom Veliki pogon vratiti u devedesete i pružiti priliku za dobar provod.

Cijena regular ulaznice iznosi 23 eura, dok će na dan koncerta za ulaznicu biti potrebno izdvojiti 26 eura. U prodaji su i ulaznice za VIP galeriju po cijeni od 35 eura. Ulaznice potražite u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr.

 

najčitanije