Bender - Ono što jesam

sisakportal-hr

261020211635287733.jpeg

Bender - Album - U clanakNakon singla i videospota ‘Ono što jesam’ i odličnog EP-a ‘Jedan od vas’ (Aquarius Records / Spona, 2014.), mladi alternativni, rock blues kvartet iz Novske ‘Bender’ objavljuje svoj studijski album ‘Ono što jesam’.

Album karektirzira brza i žestoka svirka s elementima bluesa kroz koju se protežu jednostavni tekstovi s temama o neuspjelim pokušajima, ljubavnim problemima, usponima i padovima.

„Ono što jesam“ obiluje nabrijanim gitarskim riffovima, moćnim brujanjem basa, metronomski točnim bubnjem i vrhunskim vokalima Josipa Leškovića.

Album prvijenac odlično spaja mladenačku, čistokrvnu i sirovu rock energiju s melodičnim blues dionicama i na najbolji mogući način predstavlja bend.

Cijeli materijal je sniman u zagrebačkom studiju “Bassylum“ u razdoblju od 2013. do 2014. godine, snimku potpisuje Petar Makar, miks i glazbenu produkciju Marko Šućur – Šuc, a dizajn omota Bojan Crnić. Autor glazbe i teksta svih pjesama je Igor Vulinović, a aranžmane je radio cijeli bend.

Središnja promocija albuma ‘Ono što jesam’ održat će se 10. listopada u zagrebačkom klubu KSET, gdje će Bender u sklopu festivala ‘Velika rock eksplozija #7’ nastupiti zajedno s bendovima Gatuzo i Acid Trash.

najčitanije