A Brit Awards dobiva....

db

Pop-rock band The 1975 i DJ Calvin Harris glavni su dobitnici Brit Awards nagrada u srijedu, svaki ih je dobio po dvije.

The 1975 su okrunjeni najboljim britanskim bendom i najboljim albumom “A Brief inquiry into Online Relationships”.

Calvin Harris, škotski DJ koji je surađivao sa Rihannom i Samom Smithom, pobijedio je po prvi puta na Brit Awards, uzevši nagradu za producenta godine i najbolji singl za pjesmu “One Kiss”, gdje je surađivao sa Duom Lipom.

Američka pjevačica Pink, koja je zatvorila događaj pjesmom svojih izmješanih hitova, dobila je nagradu za veliki doprinos glazbenoj industriji, čime je postala prvi međunarodni umjetnik koji je osvojio tu nagradu.

“Ovo je previše”, rekla je Pink u svome govoru. “Biti u istoj kategoriji kao i David Bowie, Beatlesi, Sir Elton (John), Sir Paul McCartney, Eurythimcsi i Fleetwood Mac, to je izvan svake pameti”.

Najbolja ženska solo umjetnica je Jorja Smith, koja je prošle godine osvojila nagradu publike. Najbolji muški solo umjetnik je George Ezra.

Video godine je osvojila grupa Little Mix sa pjesmom “Woman Like Me” gdje su surađivale sa Nicky Minaj, a pjesma “Leave a Light On” Toma Walkera najbolji je debitantski nastup.

Na događaju u londonskoj O2 areni nastupe uživo imali su George Ezra, Little Mix i 1975. Ceremoniju je otvorio holivudski glumac Hugh Jackman sa nastupom iz mjuzikla “The Greatest Showman”.

Najbolji međunarodni solo umjetnici su Ariana Grande i kanadski reper Drake.

Najbolja svjetska grupa su The Carters, oženjeni duo Beyonce i njen muž reper Jay-Z.

najčitanije