Zaplijenjena velika količina duhana i duhanskih proizvoda

dn-b

261020211635288362.jpeg

Policijska uprava sisačko-moslavačka održala je izvanrednu konferenciju za medije povodom završetka višemjesečne operativne akcije ”Sava” u kojoj su zaplijenjene velike količine duhana i cigareta, pri čemu je počinjena materijalna šteta veća od milijun kuna.

U provedbi akcije su, uz Policijsku upravu Sisačko-moslavačku, sudjelovali Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Službe organiziranog kriminaliteta, a u koordinaciji s policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske, Uprave kriminalističke policije te Jedinice za borbu protiv organiziranog kriminaliteta i korupcije.  Svoj doprinos dali su i pripadnici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave zagrebačke i Policijske uprave osječko-baranjske te službenici Grupe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave brodsko-posavske.

Uhićeno je pet državljana Republike Hrvatske i jedan državljanin Bosne i Hercegovine koji su u više navrata krijumčarili duhan i cigarete preko državne granice. Samo u jučerašnjoj akciji pronađeno je i oduzeto 360 kilograma duhana. U višemjesečnoj akciji ukupno je zaplijenjeno 1001 šteka cigareta i 1841 kilogram duhana, a sve bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Zaplijenjeni duhan i duhanski proizvodi najvjerojatnije će, kažu iz Policije, biti uništeni.

najčitanije