Za vikend zaustavljena petorica stranih državljana koji su autocestom vozili brzinom većom od 200 km/h

nn

U petak, 28. kolovoza, par minuta prije ponoći, na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac zaustavljen je osobni automobil marke BMW, njemačkih registracija, kojim je iz smjera Lipovca brzinom od 214 km/h upravljao 40-godišnji državljani Turske.

Idućeg dana, oko 7 sati, zaustavljen je osobni automobil marke Audi, francuskih registracija, kojim je iz smjera Lipovca brzinom od 208 km/h upravljao 20-godišnji francuski državljanin.

Istoga dana, oko 10.30 sati, zaustavljena su dva osobna vozila njemačkih i francuskih registracija, kojima su iz smjera Lipovca upravljali 25-godišnji i 32-godišnji državljani Turske. Vozilom marke Nissan, brzinom od 212 km/h upravljao je 25-godišnjak, dok je 32-godišnjak upravljao vozilom marke Mercedes brzinom od 222 km/h.

Jučer, 30. kolovoza, zaustavljen je osobni automobil marke Audi, britanskih registracija, kojim je iz smjera Lipovca brzinom od 218 km/h upravljao 29-godišnji državljani Poljske.

Zbog počinjenih prekršaja prekoračenja najveće dopuštene brzine vozačima je izdan obavezni prekršajni nalog i izrečena novčana kazna od 5000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na području Hrvatske u trajanju od mjesec dana.

najčitanije