Za vikend najavljen nadzor alkoholiziranosti

mradenovic

S ciljem podizanja sigurnosti te smanjenja broja stradalih na prometnicama, iz PU sisačko – moslavačke najavili su kako će u noći sa subote na nedjelju 22./23.studenog provoditi pojačan nadzor alkoholiziranosti vozača.
Policija je ovaj mjesec provodila i pojačane aktivnosti alkoholiziranosti vozača povodom Martinja. U posljednjoj provedenoj akciji policijski službenici su kontrolirali 170 sudionika u prometu i utvrdili 27 prometnih prekršaja, od kojih se 12 prekršaja odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola. Alkoholizirani vozači upravljali su osobnim automobilima dok je jedan upravljao biciklom.
Od ciljanih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, najviše prekršaja je evidentirano na području Siska i to četiri, tri na području Petrinje, dva na području Kutine i po jedan na području Gline, Novske i Sunje.
Kod četiri alkoholiziranih vozača izmjerena je koncentracija alkohola do 0,5 promila, kod sedam među kojima i vozač bicikla od 0,5 do 1,5 promila, dok je jedan vozač odbio alkotestiranje.
Prema dobnim skupinama četiri alkoholizirana vozača su bila u dobnoj skupini od 18 do 24 godine, jedan od 25 do 30 godina, tri od 31 do 40 godina, jedan od 41 do 50 godina i dva vozača starija od 50 godina.
U ovoj akciji najveća koncentracija alkohola od 1,25 promila utvrđena je 51-godišnjem vozaču bicikla koji je u subotu, 9. studenog, oko ponoći, zaustavljen u Ulici kralja Tomislava u Glini.

foto: PU sisačko moslavačka

najčitanije