Vozili s više od 2 promila alkohola i bez vozačkih dozvola

ibb

261020211635273607.jpeg

Neovisno o danu u tjednu, rutinske provjere prometne policije svakodnevno bilježe alkoholne promile kod vozača, a redovito se pojavljuju i u dnevnim izvješćima o prometnim nesrećama. Sinoć su zatečena dva vozača kod kojih je izmjereno više od 2 promila.
U Sisku je zaustavljen 32-godišnjak koji je napuhao čak 2,35 promila. A provjerom je utvrđeno i da nema položen vozački ispit. Budući da mu ovo nije prvi prometni prekršaj, uhićen je i zadržan do otrježnjenja te mu danas slijedi boravak na prekršajnom sudu.
Noć u policijskoj postaji prespavao je i 39-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine s privremenim boravkom u Hrvatskoj, kojeg je prometna policija sinoć zaustavila u Dvoru. Osim što mu je izmjereno 2,08 promila alkohola, utvrđeno je i da mu je istekla vozačka dozvola.
Pod utjecajem alkohola jedan je vozač jučer skrivio i prometnu nesreću, nakon čega je pobjegao s mjesta događaja. Ubrzo je uhvaćen, ali je odbio alkotestiranje iako je bio pod vidnim utjecajem nedozvoljenih promila.
Postaja prometne policije Sisak ovih će dana pojačati nadzor upravo nad alkoholiziranim vozačima, u specijaliziranoj akciji koju na sisačkim ulicama provodi do kraja ovoga tjedna. A već za sljedeći tjedan najavljuje novu akciju, usmjerenu na tehničku ispravnost vozila.

najčitanije