Vozili pod utjecajem alkohola, bez vozačkih dozvola i ne obazirući se na znak zaustavljanja

nn

Vikend iza nas obilježili su prekršaji u prometu. U petak, oko 19.20 sati, policijski službenici su u Kutini zaustavili osobni automobil kutinskih registracija, kojim je upravljao 63-godišnji vozač. On se prethodno nije zaustavio na znak policijskog službenika koji ga je zaustavljao svjetlećom „stop“ tablicom, a po zaustavljanju je odbio alkotest. Kako je bio pod vidnim utjecajem alkohola te je postojala opasnost da će nastaviti s vožnjom, do otriježnjenja mu je određeno zadržavanje u policijskoj postaji. Prekršajno će biti prijavljen zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Istoga je dana oko 22.30 sati također u Kutini zaustavljen i 44-godišnji muškarac, koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 1,34 promila. Zbog vožnje pod utjecajem alkohola i on će biti prekršajno prijavljen, a pak oko 23.10 sati u Mošćenici, na petrinjskom području, zatečen je 23-godišnjak, koji je upravljao osobnim automobilom bjelovarskih registracija i to prije stjecanja prava na upravljanje. I on se nije zaustavio na znak policijskog službenika te je nastavio svoju vožnju, a nakon što je zaustavljen u Novom Pračnu ponuđeno mu je alkotestiranje, koje je odbio. Kako je isti recidivist, uhićen je i uz optužni prijedlog doveden na prekršajni sud.

Nezaustavljanje na znak policijskog službenika nastavilo se i u subotu u Novskoj. Oko 23h u subotu, 36-godišnjak kutinskih registracija nastavio je voziti i nakon znaka zaustavljanja, no ubrzo je zasutavljen te mu je utvrđena koncentracija alkohola od 1,56 promila. Do otriježnjenja je zadržan u policijskoj postaji i prekršajno prijavljen zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

Desetak minuta prije ponoći, također u subotu, u mjestu Banova Jaruga, zaustavljen je automobil bjelovarskih registracija, kojim je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao 25-godišnji vozač. Kako je on do sada već devet puta pravomoćno osuđen za prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, uhićen je i doveden na prekršajni sud.

I za kraj vikenda, ni nedjelja nije prošla bez prometnog prekršaja. Oko 00,15 sati, u Glini je zatečen 28-godišnji vozač osobnog automobila sisačkih registracija, koji je bio pod utjecajem alkohola od 2,19 promila, a utvrđeno je i da mu je istekla važnost vozačke dozvole. I on je do otriježnjenja je zadržan u policijskoj postaji i prijavljen po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

najčitanije