Vozeći motor ugrožavao djecu i druge vozače

imp

U petak, 24. travnja oko 16.30 sati, policijski službenik je u mjestu Žažina, zaustavljao motocikl kojim je upravljao 27-godišnji muškarac, na što vozač nije reagirao već je nastavio vožnju kroz mjesta Žažina i Sela. Tom je prilikom velikom brzinom u desnom nepreglednom zavoju pretekao kolonu vozila, ugrožavajući vozila iz suprotnog smjera, te je u Selima kod škole obišao zaustavljenu kolonu vozila ispred obilježenog pješačkog prijelaza kada je cestu prelazila grupa školske djece. Nadalje je u mjestu Stupno obišao zaustavljenu kolonu vozila ispred pružnog prijelaza te istim prošao u vrijeme kada su polubranici bili spušteni, a svjetlosni signal je najavljivao nailazak vlaka. U mjestu Odra je zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad motociklom i pao. Kada je policijski službenik došao do njega pokušao je podići motocikl i pobjeći, odnosno nastaviti vožnju, ali ga je policajac u tome spriječio, nad njim primijenio sredstva prisile te ga uhitio.

Provjerom je utvrđeno da je 27-godišnjak recidivist, odnosno višestruki počinitelj istovrsnih prometnih prekršaja, te da je upravljao neregistriranim motociklom prije stjecanja prava na upravljanje. Alkotestiranjem je utvrđeno da nije bio pod utjecajem alkohola.
Zbog kaznenog djela obijesna vožnja u cestovnom prometu protiv njega će biti podnesena kaznena prijava te je zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama doveden na prekršajni sud i nakon saslušanja pušten.

najčitanije