Vikend rekorder sa 3,43 promila udario u parkiran automobil

mradenovic

Službenici PU sisačko-moslavačke za vikend su provodili pojačane akcija nadzora alkoholiziranosti vozača. „Tom je prilikom zabilježeno 11 vozača koji su vozili sa nedozvoljenom koncentracijom alkohola, od toga 10 vozača osobnih automobila i jedan biciklist“, kaže Luka Pešut načelnik PU sisačko-moslavačke.

U petak 22. svibnja, u 16 sati, u mjestu Odra Sisačka, na parkiralištu ispred ugostiteljskog objekta dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Do nesreće je došlo kada je 49-godišnji vozač iz Siska, upravljao osobnim vozilom njemačkih nacionalnih oznaka pod utjecajem alkohola od 3,43 promila. On je, vršeći radnju polukružnog okretanja udario u parkirano osobno vozilo. Nakon toga napustio je mjesto događaja, ali je naknadno pronađen. Protiv vozača će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu zbog počinjenih prekršaja.

U petak, 22. svibnja oko 21.45 sati, u mjestu Dužica, policijski su službenici zaustavili osobno vozilo sisačkih registracija kojim je upravljao 48-godišnjak s područja Siska pod vidnim utjecajem alkohola i koji se nije kretao sredinom obilježene prometne trake.

U subotu, 23. svibnja, oko 16.45 sati, u mjestu Ponikvari, Općina Topusko, policijski službenici zaustavili su osobni automobil sisačkih registracija kojim je upravljao 70-godišnjak s područja Topuskog pod utjecajem alkohola od 1,41 promila.

Istoga dana, oko 20 sati, u Ulici kralja Tomislava u Novskoj, zaustavljeno je osobno vozilo kutinskih registracija kojim je upravljao 39-godišnjak s područja Novske pod utjecajem alkohola od 2,75 promila.

Potom su policijski službenici oko 22 sata, u Zagrebačkoj ulici u Žažini, zaustavili osobno vozilo varaždinskih registracija kojim je upravljao 26-godišnjak s područja Križevaca pod utjecajem alkohola od 1,78 promila. Kako je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, vozači su smješteni u posebne prostorije nadležnih policijskih postaja, a protiv njih nadležnom Općinskom sudu bit će podnijeti optužni prijedlozi zbog počinjenih prekršaja.

Prometne nesreće pod utjecajem alkohola

U subotu, 23. svibnja, oko 1 sat iza ponoći, u Ulici Matije Gupca u Kutini, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Do nesreće je došlo kada je 20-godišnjak s područja Kutine, upravljao osobnim vozilom kutinskih registracija pod utjecajem alkohola od 1,35 promila. On je izlaskom iz zavoja, neprilagodivši brzinu, udario u rubnjak kolnika nakon čega je došlo do zanošenja vozila i slijetanja van kolnika. Potom je udario u živicu i još dvije metalne ograde obiteljskih kuća. Protiv vozača će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu zbog počinjenih prekršaja.

U nedjelju, 24. svibnja, oko 20.40 sati, u Ulici Matije Antolca u Petrinji, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Do nesreće je došlo kada je 23-godišnjak iz Petrinje, upravljao osobnim vozilom sisačkih registracija pod utjecajem alkohola od 1,65 promila. On je vozilom prešao na suprotnu prometnu traku i udario u vozilo koje je dolazilo iz suprotnog smjera, a kojemu je isteklo važenje prometne dozvole i kojim je upravljao 42-godišnjak s područja Petrinje. Nakon prometne nesreće, 42 godišnjak je napustio mjesto događaja ali je naknadno pronađen. Protiv obojice, nadležnom Općinskom sudu slijedi podnošenje optužnih prijedloga zbog počinjenih prekršaja.

U nedjelju, 24. svibnja, oko 21 sat, u mjestu Roždanik, na novljanskom području, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Do nesreće je došlo kada je 26-godišnjak s područja Novske, upravljao osobnim vozilom kutinskih registracija pod utjecajem alkohola od 1,85 promila. On je uslijed pucanja pneumatika, izgubio nadzor nad vozilom, skrenuo s kolnika i udario u parkirano vozilo. Kako je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, vozač je smješten u posebne prostorije nadležne policijske postaje, a protiv njega nadležnom Općinskom sudu bit će podnijet optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja.

Zatvorske kazne pijanim vozačima

U petak, 22. svibnja, oko 22 sata, u mjestu Međurić, na kutinskom području, zaustavljeno je osobno vozilo daruvarskih registracija kojim je upravljao 40-godišnjak s područja Lipika za vrijeme dok mu je izrečena mjera zabrane upravljanja vozilima i pod utjecajem alkohola od 2,97 promila. Kako se radilo o ponavljaču prekršaja, tj. o recidivistu, uhićen je i sljedećeg dana doveden na prekršajni odjel nadležnog Općinskog suda koji ga je kaznio zatvorskom kaznom do 15 dana i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od 15 mjeseci.

U subotu, 23. svibnja, oko 22.15 sati, u mjestu Roviška, općina Glina, zaustavljeno je osobno vozilo sisačkih registracija kojim je upravljao 35-godišnjak za vrijeme dok mu je izrečena mjera zabrane upravljanja vozilima i pod utjecajem alkohola od 2,52 promila. Kako se radilo o ponavljaču prekršaja, tj. o recidivistu, uhićen je i sljedećeg dana doveden na prekršajni odjel nadležnog Općinskog suda koji ga je kaznio zatvorskom kaznom do 15 dana.

Maloljetnik bez vozačke upravljao traktorom

U nedjelju, 24. svibnja oko 8 sati, u Ulici Ivana Zocha u Petrinji, policijski su službenici zaustavili neregistrirani traktor kojim je upravljao maloljetnik bez položenog vozačkog ispita. Protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu zbog počinjenog prekršaja, dok će protiv vlasnika traktora biti podnesen obavezni prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o obaveznom osiguranju u prometu.

najčitanije