Vikend iza nas završio s nekoliko prometnih prekršaja

nn

Protekli vikend obilježili su ponajviše prometni prekršaji.

U petak, 19. siječnja oko 19.40 sati, prilikom nadzora prometa u mjestu Donja Čemernica, općina Topusko, zatečen je 60-godišnjak, koji je pod utjecajem alkohola od 1,37 promila upravljao osobnim automobilom karlovačkih registracija. Do otriježnjenja je zadržan u posebnoj prostoriji policijske postaje i prekršajno prijavljen temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Iste noći oko 23.40 sati u Sisku je zaustavljen osobni automobil sisačkih registracija, kojim je za vrijeme izrečene zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije i pod utjecajem alkohola od 1,70 promila, upravljao 40-godišnji vozač. Provjerama je utvrđeno da mu je isteklo važenje vozačke dozvole te da je za vozilo isteklo važenje prometne dozvole i obveznog osiguranja. Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu 40-godišnjak je uhićen i uz optužni prijedlog doveden na prekršajni sud.

U nedjelju, 21. siječnja oko 21.30 sati, u Gornjim Kukuruzarima je zaustavljen osobni automobil zagrebačkih registracija, kojim je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao 20-godišnjak. Iste noći oko 22.40 sati u Voloderu, na području Popovače, zatečen je 46-godišnjak, koji je osobnim automobilom sisačkih registracija upravljao pod utjecajem alkohola od 2,36 promila. Oba vozača su isključena iz prometa te su protiv njih temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama podneseni optužni prijedlozi.

Pet minuta iza ponoći u ponedjeljak, 22. siječnja, u Glini je zatečen 36-godišnji vozač osobnog automobila, kojemu je utvrđeno 1,82 promila alkohola. Do otriježnjenja je zadržan u policijskoj postaji i prekršajno prijavljen zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

No, sve ih je nadmašio 22-godišnjak kojeg su policijski službenici zaustavili u subotu, 20. siječnja oko 23.40 sati, u osobnom automobilu sisačkih registracija, kojim je ovaj recidivist upravljao bez važeće prometne dozvole i obveznog osiguranja. Nakon što mu je priopćeno da je uhićen 22-godišnjak se trčeći dao u bijeg te su ga policijski službenici sustigli i uz uporabu sredstava prisile doveli u policijsku postaju. Zbog počinjenih višetrukih prekršaja, 22-godišnjak je uz optužni prijedlog doveden na prekršajni sud.

najčitanije