Veselo na prometnicama

nn

Prometnih prekršaja u protekla 24 sata nije nedostajalo. Jučer je tako oko 11 sati, u Hrvatskoj Kostajnici, prilikom kontrole prometa zaustavljen osobni automobil sisačkih registracija, kojim je upravljao 23-godišnji muškarac i to prije stjecanja prava na upravljanje. Kako je isti i višestruki ponavljač ovog prometnog prekršaja, uhićen je i uz optužni prijedlog doveden na prekršajni sud.

U Selima pak, na sisačkom području, zatečen je 28-godišnjak koji je osobnim automobilom sisačkih registracija upravljao brzinom od 79 km/h, u naselju gdje je dozvoljena brzina 50 km/h, a nadalje je utvrđeno da vozilom upravlja dok mu je na snazi izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije i da je i ovdje riječ o višestrukom počinitelju prometnih prekršaja.

A sinoć oko 20.45 sati u Novskoj je zaustavljen 26-godišnji vozač motocikla, koji je bio pod utjecajem alkohola od 1,68 promila, dok je na području Sunje petnaestak minuta kasnije, oko 21 sat, zatečen 45-godišnjak, koji je biciklom, bez upaljenih svjetala, upravljao pod utjecajem alkohola od 1,69 promila. Obojica su do otriježnjenja zadržana u policijskoj postaji te će biti prekršajno prijavljeni zbog počinjenih prometnih prekršaja.

najčitanije