Upravljali vozilima pod utjecajem alkohola

imp

U subotu, 25. srpnja oko 23.10 sati, u mjestu Bročice na novljanskom području je zaustavljen osobni automobil kutinskih registracija kojim je pod utjecajem alkohola od 1,89 promila upravljao 34-godišnji vozač. Kako je postojala opasnost da će nastaviti s daljnjim činjenjem prekršaja, odnosno vožnjom, do otriježnjenja mu je određen smještaj u posebnoj prostoriji policije postaje. Prekršajno je prijavljen zbog vožnje pod utjecajem alkohola.
Te noći, 26. srpnja oko 3.45 sati, u Petrinjskoj ulici u Sisku je zatečen 45-godišnjak kako pod vidnim utjecajem alkohola upravlja osobnim automobilom sisačkih registracija. Budući se odbio podvrgnuti alkotestiranju, a iskazivao je namjeru za daljnjom vožnjom, uhićen je i doveden u policijsku postaju gdje je zadržan do otriježnjenja. Prekršajno je prijavljen zbog odbijanja ispitivanja alkoholiziranosti.
Istoga dana, 26. srpnja oko 16.30 sati, u mjestu Gora na petrinjskom području je zatečen 60-godišnjak kako pod utjecajem alkohola od 3,24 promila upravlja osobnim automobilom sisačkih registracija. U policijskoj postaji je zadržan do otriježnjenja te je protiv njega podnesen optužni prijedlog po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

najčitanije