Ukupno 39 građana naše županije prekršilo je mjeru samoizolacije

nn

261020211635208355.jpeg

Od početka pandemije korona virusa, u našoj je županiji zabilježeno 45 slučajeva kršenja samoizolacije, od kojih je 5 recidivista. Trideset i četiri osobe prekršile su mjeru samoizolacije jedan puta, jedna osoba je prekršila mjeru tri puta, a četiri osobe dva puta.

U kršenju zdravstvenog nadzora tipa samoizolacije u kući dominiraju muškarci i oni čine trideset i tri prekršitelja mjera samoizolacije, a šest prekršitelja su žene. Najviše kršenja samoizolacije bilo je na području Siska, čak četrnaest, a zatim slijede Kutina i Hrvatska Kostajnica sa šest kršenja, na području Novske, kao i Gvozda, bilo je pet kršenja mjere samoizolacije, u Dvoru tri, a u Petrinji, Glini i Sunji po dva kršenja ove mjere.
Osim kršenja mjera samoizolacije, policijski službenici proteklog su vikenda zabilježili i tri krivotvorenja propusnica, a počinitelji su sankcionirani.

„Po pitanju e-propusnica, bilo je određenih tehničkih problema pri njihovom izdavanju, pa smo tu, po naputku Nacionalnog stožera, tolerantni jedan naredni određeni period, dan dva. Dakle, dok se tehnički dio ne riješi, propuštat ćemo sve građane koji su prethodno imali propusnicu“, rekao je načelnik Policijske uprave Sisačko-moslavačke, Luka Pešut, naglasivši da su preporuke i dalje da se ostane u svojim domovima i što manje kreće, pogotovo izvan mjesta prebivališta.

Dodajmo da se ovih dana očekuje povratak većeg broja građana iz susjednih zemalja u Hrvatsku, no oni moraju proći 14-dnevnu samoizolaciju u svojim domovima.

najčitanije