Uhićeni 26-godišnjak i maloljetnik zbog dvije teške krađe

ibb

261020211635270385.jpeg

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 26-godišnjim muškarcem i maloljetnikom utvrđeno je da su na području Gvozda počinili dvije teške krađe provaljivanjem.
Prvu provalu je na poticanje 26-godišnjaka počinio maloljetnik i to početkom ožujka ove godine u mjestu Pješčanica, gdje je provalio u obiteljsku kuću 40-godišnjeg vlasnika i ukrao motornu kosilicu, trimer, dva visokotlačna perača tzv. miniwasha, dvije motorne pile, tri mesoreznice, dvije vatrostalne peći, okretač za ražanj, aparat za varenje, reciver za tv, više produžnih kablova, oko 200 litara rakije i razni alat. Ukradene predmete je odnio na adresu prebivališta 26-godišnjaka.
Drugu provalu je u razdoblju od početka veljače do 25. ožujka počinio 26-godišnjak u mjestu Crevarska Stara, gdje je provalio u kuću 81-godišnje vlasnice i ukrao tri bušilice, dva seta pribora za jelo, kolut plastificiranih bakrenih cijevi dužine 50 metara, visokotlačni perač i šest zapakiranih slavina.
Dio ukradenih predmeta iz ove dvije provale 26-godišnjak je prodao, dok su jedan dio predmeta policijski službenici pronašli i oduzeli te vratili vlasnicima.
Zbog ovih teških krađa provaljivanjem 26-godišnjak je kazneno prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku, a maloljetnik Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Sisku.
Kako bi prikrio provalu počinjenu početkom ožujka u Pješčanici, 26-godišnjak je policiji lažno prijavio da je u isto vrijeme i u istom mjestu i njemu provaljeno u kuću i dvorišnu prostoriju te da mu je krađom raznih predmeta počinjena šteta od oko 7000 kuna. Provalu i ispreturanje stvari po njegovoj kući ponovno je na njegov nagovor napravio maloljetnik, slijedom čega je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 26-godišnjak prijavljen za lažno prijavljivanje kaznenog djela, a maloljetnik za pomaganje u počinjenju tog djela.

najčitanije