Uhićen trojac koji je provaljivao u vozila na odmorištima autoceste

Policijski službenici su u četvrtak 9. veljače oko 2:00 sata kod Starog Petrovog Sela na autocesti A3 uhitili trojicu muškaraca koje sumnjiče za više provala u vozila na odmorištima autoceste. Policijska uprava sisačko-moslavačka je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja objavila kako se radi o tri državljana Srbije starosti 29, 32 i 61 godinu.

 

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su u razdoblju od srpnja prošle godine do 9. veljače ove godine, na odmorištima (Sredanci, Marsonija, Brodski Stupnik, Dragalić, Staro Petrovo Selo, Lipovljani, Novska, Kraljeva Velika, Stari Grabovac i Donja Gračenica), uz autocestu A3, u više navrata provaljivali u teretna vozila i automobile, dok su osobe u unutrašnjosti spavale te su otuđivali novac, bankovne kartice, osobne dokumente, kartice za gorivo, mobitele i drugo.

 

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su na području Policijske uprave Zagrebačke i Policijske uprave vukovarsko-srijemske također počinili po jedno kazneno djelo teške krađe provaljivanjem.

 

U sklopu kriminalističkog istraživanja pretražen je i osobni automobil, kojim su se koristili osumnjičeni, a u kojem su pronađeni predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenih djela.

 

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima procjenjuje se na oko 32.000 eura.

 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, te će potom biti predani Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu na daljnje postupanje.

najčitanije