Uhićen sudac Trgovačkog suda, Siščanin Mihael Kovačić

imp

Državno odvjetništvo objavilo je da su u tijeku uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji protiv više osoba koje se sumnjiči da su malverzacijama u više stečajnih postupaka prale novac.
„U tijeku su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji kao rezultat višemjesečnog kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om i Samostalnim sektorom za financijske istrage Porezne uprave Ministarstva financija.
Navedene radnje se provode u odnosu na više osoba za koje se sumnja da su nezakonitim postupanjem vezanim za više stečajnih postupaka počinile kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju te pranja novca.“, javili su iz DORH-a.
Kako doznajemo riječ je o sucu zagrebačkog Trgovačkog suca Mihaelu Kovačiću, koji je osumnjičen za malverzacije sa stečajevima u Sisku, a istragom su obuhvaćena i dva stečajna upravitelja. USKOK suca tereti za je malverzacije radio u periodu od 2009. do 2020.
USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju te će o tome pravodobno obavijestiti javnost.
Za sada se može potvrditi uhićenje i provođenje kriminalističkog istraživanja nad sucem za kojeg je zatraženo skidanje imuniteta što je Državno sudbeno vijeće i odobrilo.

najčitanije