U tjedan dana 6 prometnih nesreća

imp

261020211635282956.jpeg

U periodu od 06. do 13. veljače 2015. godine na teritorijalnom području sisačke prometne policije, ukupno se dogodilo 6 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Razlozi prometnih nesreća su nepropisna brzina (1PN), brzina neprimjerena uvjetima(1PN), vožnja na nedovoljnoj udaljenosti (1 PN), nepoštivanje prednosti prolaza (1 PN), nepoštivanje svjetlosnog znaka (1 PN) i nepropisno kretanje vozila na kolniku (1 PN).

Policija apelira na sve sudionike u prometu, posebno na pješake, da se prilikom stupanja na kolnik prethodno uvjere da to mogu učiniti na siguran način, da se prilikom kretanja kolnikom kreću što bliže rubu kolnika na način kojim ne ometa i ne sprječava promet vozila, te u vrijeme smanjene vidljivosti i noću koriste svijetliju odjeću kako bi bili više uočljiviji drugim sudionicima u prometu. Vozače isto tako molimo da prije poduzimanja bilo kakve radnje vozilom u prometu prethodno uvjere da istu mogu izvršiti bez opasnosti i ugrožavanja drugih sudionika u prometu, te da brzinu svog vozila prilagode stanju i uvjetima na kolniku.

najčitanije